ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ

JoVE Science Education. Δωρεάν πρόσβαση

Κατηγορίες Ελεύθερη πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο λόγω πανδημίας Εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής κοντά σας Ανθρωπιστικές επιστήμες και Καλές Τέχνες

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης εξασφάλισε ελεύθερη πρόσβαση στο πλήρες περιεχόμενο της συλλογής JoVE Science Education του επιστημονικού βίντεο-περιοδικού JoVE (Journal of Visualised Experiments)  μέχρι την 15η Ιουνίου 2020 στο πλαίσιο της συνδρομής της JoVE στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, λόγω πανδημίας.

To JoVE  προσφέρει τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για την προώθηση της έρευνας και της επιστήμης με τη δημιουργία και τη δημοσίευση βίντεο επιστημονικών πειραμάτων από τα κορυφαία εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ανθρωπιστικές επιστήμες έχουν οι ενότητες  Core Social Psychology και Psychology.

Συγκεκριμένα προσφέρεται πρόσβαση στα ακόλουθα:

  • JoVE Science Education - συνδράμει στη διδασκαλία βασικών επιστημονικών αρχών με απλά και κατανοητά βίντεο σε 8 θεματικά πεδία του STEM (Science, Tehnology, Engineering, Mathematics). Εδώ θα βρείτε τις ενότητες που ενδιαφέρουν τις ανθρωπιστικές επιστήμες: Core Social Psychology και Psychology.
  • JoVE Core - προβάλει σημαντικές επιστημονικές έννοιες, τις οποίες οπτικοποιεί για να μεγιστοποιηθεί η μάθηση
  • Lab Manual - παρέχει ολοκληρωμένα βίντεο για εισαγωγικά εργαστηριακά μαθήματα βιολογίας

Στην ενότητα Core Social Psychology, μέσα από 9 κεφάλαια και 66 συνοπτικά και εύκολα κατανοητά μαθήματα βίντεο, εξηγούνται οι βασικές έννοιες του επιστημονικού πεδίου.

Επιπλέον, σε άλλα 25 βίντεο με τίτλο “Scientists in Action”, παρουσιάζονται κλασικά και πρωτότυπα ερευνητικά πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια.

Για παράδειγμα, αν επιλέξουμε το κεφάλαιο “Understanding and Influencing Others”, θα δούμε πως τα βίντεο χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Key Terms and Concepts και Scientists in Action

Η ενότητα Psychology χωρίζεται στους ακόλουθους κλάδους: Συμπεριφορική επιστήμη, Πειραματική ψυχολογία, Γνωστική ψυχολογία, Εξελικτική ψυχολογία, Νευροψυχολογία, Αίσθηση και αντίληψη και Κοινωνική ψυχολογία.

Σε κάθε κλάδο υπάρχει μία σειρά βίντεο. Όταν επιλέξει κάποιος ένα από αυτά, βλέπει στην αριστερή πλευρά της σελίδας το βίντεο αυτό και ακριβώς από κάτω μία περίληψή του.  Δεξιά υπάρχουν τα κεφάλαια από τα οποία αποτελείται το βίντεο και μόλις αρχίσει να παίζει, εμφανίζεται και γραπτώς το κείμενο που ακούγεται. 
Στο κάτω μέρος της σελίδας προτείνονται σχετικά βίντεο.

Προσοχή! Η πρόσβαση επιτρέπεται σε χρήστες που συνδέονται μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου (και εξ αποστάσεως με σύνδεση VPN ή Proxy). Οδηγίες θα βρείτε στο άρθρο Απομακρυσμένη πρόσβαση σε ψηφιακές πηγές.