Περιοδικά (Ηλεκτρονικά και Έντυπα)

Κατάλογος Συνδρομών σε Ηλεκτρονικά Περιοδικά

Κατά το τρέχον έτος (2022), η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΚΠΑ δεν διαθέτει κεντρικά απευθείας συνδρομές σε ηλεκτρονικά περιοδικά μέσω διαδικτύου.

Παρέχεται ωστόσο διαδικτυακή πρόσβαση σε συνδρομές περιοδικών μέσω του ΣΕΑΒ/HEAL-Link ή μέσω συνδρομών σε βάσεις δεδομένων πλήρους κειμένου.

  

Κατάλογος Συνδρομών του ΕΚΠΑ σε Έντυπες Περιοδικές Εκδόσεις

Κατάλογος Συνδρομών του ΕΚΠΑ σε Έντυπες Περιοδικές Εκδόσεις:

 • Παρέχονται πληροφορίες για το σύνολο των περιοδικών εκδόσεων, κυρίως έντυπων αλλά και ηλεκτρονικών, στις οποίες έχει ή είχε συνδρομή το ΕΚΠΑ (τίτλοι, έτη συνδρομής, τόμοι, τεύχη κ.ά.). Εάν τα τεύχη των περιοδικών προσφέρονται και σε ηλεκτρονική μορφή παρέχεται ο σχετικός σύνδεσμος (όπου είναι γνωστό).
 • Περαιτέρω αναζητήσεις στον κατάλογο περιοδικών είναι εφικτές αφού επιλέξετε "Αρχική" (πάνω αριστερά) και έπειτα την καρτέλα "Αναζήτηση Περιοδικών". Στη συνέχεια, στο διαθέσιμο πεδίο, γράφετε τη λέξη κλειδί που σας ενδιαφέρει και πατάτε το πλήκτρο "Υποβολή". Συνιστάται η αναζήτηση να γίνεται με πεζά γράμματα, χωρίς τόνους και χωρίς τη χρήση αρχικού άρθρου, αν υπάρχει, δηλ. "βελανιδιά" αντί για "Η βελανιδιά". Προτείνεται, επίσης, η χρήση του χαρακτήρα *, αντί για ολόκληρες λέξεις π.χ. με τον όρο "βιβλ*" αναζητούνται και ανακτώνται όλοι οι τίτλοι που αρχίζουν από τους συγκεκριμένους χαρακτήρες (βιβλίο, βιβλιοθήκη κ.ά.). 

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

  

Ηλεκτρονικά Περιοδικά HEAL-Link (συνδρομές)

Το ΕΚΠΑ παρέχει, μέσω του Δικτύου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link), ηλεκτρονική πρόσβαση σε περισσότερους από 10.000 τίτλους επιστημονικών περιοδικών με ευρεία θεματική κάλυψη. Συγκεκριμένα δίνονται οι ακόλουθες επιλογές:

 • Κατάλογος Ηλεκτρονικών Περιοδικών HEAL-Link: Αλφαβητικός κατάλογος των περιοδικών όλων των εκδοτικών οίκων με τους οποίους έχει συνάψει σύμβαση ο HEAL-Link.
  • Περιοδικό Nature:  Όλα τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών έχουν πρόσβαση στο περιοδικό, στα έτη 1869-2006 και 2015-σήμερα.
 • Εκδοτικοί Οίκοι & Υπηρεσίες HEAL-Link: Κατάλογος εκδοτικών οίκων με τους οποίους έχει συνάψει σύμβαση ο HEAL-Link (προσφέρεται σύνδεσμος για αναζήτηση άρθρων και περιοδικών στη βάση δεδομένων κάθε εκδοτικού οίκου).
 • Ενιαία μηχανή αναζήτησης ηλεκτρονικών πηγών HEAL-Link: Η υπηρεσία αυτή, προσφέρει ταυτόχρονη αναζήτηση σε επιλεγμένες ηλεκτρονικές πηγές του HEAL-Link/ΣΕΑΒ (περιοδικά, ηλ. βιβλία και εκδότες), μέσω εναλλακτικών δυνατοτήτων και επιλογών. 

Ενιαία υπηρεσία αναζήτησης τίτλων ηλεκτρονικών πηγών (μέσω του Summon)

Πρόκειται για μια ενιαία υπηρεσία πλοήγησης  (αλφαβητικού τύπου Α-Ζ) και αναζήτησης σε επίπεδο τίτλων ηλεκτρονικών πηγών (βιβλίων και περιοδικών) μέσω της πλατφόρμας Summon Discovery Service, σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τα βιβλία που περιλαμβάνονται σε βιβλιογραφικές βάσεις, σε συλλογές ή μεμονωμένα, τα οποία έχουν οριστεί σαν πηγές αναζήτησης στην υπηρεσία Summon του οίκου ProQuest, και στις οποίες έχει συνδρομή το ΕΚΠΑ είτε απ'ευθείας ή μέσω ΣΕΑΒ/HEAL-Link.

 • Η αναζήτηση τίτλων μπορεί να πραγματοποιηθεί  βάσει λέξεων που περιλαμβάνονται στον τίτλο ή ISSN/ISBN, θεματικά. βάσει DOI / PubMed ID (PMID), για συγκεκριμένο τύπο υλικού ή σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική πηγή.

Μεταβείτε στην υπηρεσία αναζήτησης τίτλων A-Z

  

BrowZine και LibKey: υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για την ενιαία πρόσβαση σε ηλεκτρονικά περιοδικά και άρθρα

 

Το BrowZine, του Οίκου Third Iron, αποτελεί πρακτικά μια υπηρεσία που προσφέρει έναν ενιαίο και ταυτόχρονα διαφορετικό τρόπο πρόσβασης και παρουσίασης περιεχομένου, σε ηλεκτρονικά περιοδικά στα οποία έχουμε πρόσβαση μέσω αντίστοιχων συμφωνιών με τους εκδότες ή μέσω βάσεων δεδομένων που τα περιέχουν και τα ευρετηριάζουν (είτε αφορούν συνδρομές του ΕΚΠΑ ή του ΣΕΑΒ/HEAL-Link ή Ανοικτής Πρόσβασης). 

 • Προσφέρονται δυνατότητες αναζήτησης βάσει θέματος, τίτλου ή ISSN κάποιου περιοδικού, ενώ επιπρόσθετα παρέχεται και η δυνατότητα δωρεάν εγγραφής ώστε να μπορεί ο/η χρήστης να τοποθετεί σε "ράφια" τα περιοδικά που τον/την ενδιαφέρουν αλλά και να λαμβάνουν αυτοματοποιημένη ενημέρωση για την έκδοση νέων τευχών.
 • Το BrowZine δρα επικουρικά ως προς την αλφαβητική (A-Z) αναζήτηση ηλεκτρονικών πηγών μέσω της μηχανής ενιαίας αναζήτησης Summon, καθώς γνωρίζει όλες τις περιοδικές εκδόσεις που έχουν δηλωθεί σε αυτό.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία BrowZine παρέχεται ακολουθώντας το σύνδεσμο:

https://browzine.com/libraries/2005/

Να σημειωθεί ότι η υπηρεσία προσφέρεται και σαν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα ή tablet με τις ίδιες δυνατότητες:

 1. Εγκαταστήστε την εφαρμογή BrowZine για Android, iOS ή Kindle από το αντίστοιχο Google Play Store, Apple App Store ή Amazon App Store (αν χρησιμοποιούσατε ήδη την εφαρμογή με την βιβλιοθήκη ανοικτής πρόσβασης θα πρέπει να τη διαγράψετε και να την επανεγκαταστήσετε).
 2. Αφού είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο του ΕΚΠΑ, ανοίξτε την εφαρμογή και και από τη λίστα με τις βιβλιοθήκες επιλέξτε National and Kapodistrian University of Athens και "Continue".
 3. Μπορείτε να κάνετε χρήση αναζητώντας περιοδικά βάσει θέματος, τίτλου ή ISSN.

Συμπληρωματικά με το BrowZine, προσφέρεται και η υπηρεσία LibKey η οποία προσφέρει άμεση αναζήτηση και πρόσβαση στο πλήρες κείμενο άρθρων περιοδικών εκδόσεων στις οποίες γνωρίζει  είτε υπάρχει ενεργή συνδρομή του ΕΚΠΑ ή του ΣΕΑΒ ή θεωρούνται Ανοικτής Πρόσβασης (βεβαίως, η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο κάθε άρθρου προϋποθέτει ο/η χρήστης να βρίσκεται εντός δικτύου του ΕΚΠΑ  σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη σελίδα "Πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πηγές").

Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία LibKey παρέχεται σε δυο μορφές:

 • Το Libkey Nomad, αποτελεί μια επέκταση διαθέσιμη για δημοφιλείς περιηγητές διαδικτύου όπως οι Google Chrome, Mozilla Firefox και Microsoft Edge. Η υπηρεσία αυτή, ενημερώνει (με χρήση κατάλληλων εικονιδίων), κατά την προβολή ιστοσελίδων (με ερευνητικό περιεχόμενο ή αρθργραφία, όπως π.χ. η PubMed) που επισκέπτεται ο/η χρήστης, για το αν τα άρθρα που ενδεχομένως περιέχονται ή αναφέρονται σε αυτές ανήκουν στις συνδρομές του ΕΚΠΑ ή του ΣΕΑΒ, προσφέροντας έτσι και απευθείας πρόσβαση σε αυτά.
 • Το LibKey.io το οποίο αποτελεί πρακτικά μια πύλη αναζήτησης, όπου ο/η χρήστης μπορεί να αναζητήσει άρθρα μέσω DOI ή PMDI και να έχει πρόσβαση στο πλήρες κείμενο αυτών σε όποια μορφή και αν διατίθεται. Η πρόσβαση παρέχεται όπως προαναφέρθηκε μόνο αν βρισκόμαστε εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ, μέσω του συνδέσμου: https://libkey.io/

  

Υπηρεσία Publication Finder (μέσω του EBSCOhost)

Πρόκειται για μια υπηρεσία πλοήγησης  (αλφαβητικού τύπου Α-Ζ) και αναζήτησης σε επίπεδο τίτλων ηλεκτρονικών πηγών (βιβλίων και περιοδικών) μέσω της πλατφόρμας EBSCOhost, σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τα βιβλία που περιλαμβάνονται σε βιβλιογραφικές βάσεις, σε συλλογές ή μεμονωμένα, που είτε ανήκουν στον οίκο EBSCO ή έχουν οριστεί σαν πηγές αναζήτησης στην υπηρεσία EBSCO Discovery Service (EDS), και στις οποίες έχει συνδρομή το ΕΚΠΑ είτε απ'ευθείας ή μέσω ΣΕΑΒ/HEAL-Link.

 • Η αναζήτηση τίτλων μπορεί να πραγματοποιηθεί  βάσει λέξεων που περιλαμβάνονται στον τίτλο, θέματος ή ISSN.

 

Μεταβείτε στην υπηρεσία Publication Finder