Λειτουργία της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας από 25-5-2021

Κατηγορίες Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών του ΕΚΠΑ, μετά την έκδοση της ΚΥΑ (ΦΕΚ 22/5/2021 τχ.2ο αρ. φύλλου 2141), οι υπηρεσίες που παρέχονται από τις Βιβλιοθήκες εξακολουθούν να είναι στο μέγιστο βαθμό σε ηλεκτρονική και ψηφιακή μορφή και προσφέρονται εξ αποστάσεως με μικρές εξαιρέσεις. Στο πλαίσιο αυτό η λειτουργία της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας αναπροσαρμόζεται ως εξής:

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Εξ αποστάσεως προσφερόμενες υπηρεσίες (210-7461400 / epistigias@lib.uoa.gr)

Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-15:30

 

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΥΛΙΚΟΥ

Η αναζήτηση του υλικού από τους χρήστες θα γίνεται εξ αποστάσεως στον ανοιχτό δημόσιο κατάλογο (http://www.lib.uoa.gr/ → Υπηρεσίες → Κατάλογος OPAC). Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα βιβλιοστάσια.

Τα τεκμήρια τίθενται υποχρεωτικά σε καραντίνα τριών ημερών μετά τη χρήση τους. Ζητούμε την κατανόησή σας για την περίπτωση που το τεκμήριο που επιθυμείτε δεν είναι άμεσα διαθέσιμο.

Ημερήσιος δανεισμός

Η Βιβλιοθήκη προσφέρει τη δυνατότητα ημερήσιου δανεισμού στα μέλη της και  τους εξωτερικούς χρήστες [ένα τεκμήριο (με εξαίρεση το πληροφοριακό υλικό) με την ακαδημαϊκή ή αστυνομική ταυτότητα]. Απαραίτητη η προηγούμενη επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη (210-7461400, epistigias(at)lib.uoa.gr) για έλεγχο της διαθεσιμότητας του υλικού και τον προγραμματισμό ραντεβού για την παραλαβή.

Μακροχρόνιος δανεισμός συγγραμμάτων στους δικαιούχους (φοιτητές από κατατακτήριες και φοιτητές σε ν+2 έτος φοίτησης των Τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής)

Συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τα εγγεγραμμένα μέλη με τη διαδικασία της δια ζώσης συνάντησης παραλαβής του υλικού. Απαραίτητη η προηγούμενη επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη (210-7461400, epistigias(at)lib.uoa.gr) για έλεγχο της διαθεσιμότητας του υλικού και τον προγραμματισμό ραντεβού για την παραλαβή.

Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη της Βιβλιοθήκης αποστέλλουν ηλεκτρονικά α) την αίτηση (healthsci.lib.uoa.gr → Υπηρεσίες → Δανεισμός Διδακτικών Συγγραμμάτων «Εύδοξος») και β) βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία του Τμήματος.

 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ – Η/Υ

Δεν επιτρέπεται η παραμονή για μελέτη στο αναγνωστήριο και η χρήση των Η/Υ.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές είναι δυνατή σε  24ωρη βάση για όλες τις ημέρες της εβδομάδας (http://www.lib.uoa.gr → Υπηρεσίες → Πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πηγές):

- Αναζήτηση υλικού στον ανοικτό δημόσιο κατάλογο: http://www.lib.uoa.gr → Υπηρεσίες → Κατάλογος OPAC

- Αναζήτηση ψηφιακών συλλογών (Πέργαμος κ.α.): http://www.lib.uoa.gr→ Συλλογές → Ψηφιακές Συλλογές

- Αναζήτηση άρθρων - πρόσβαση στις συνδρομές περιοδικών του ΕΚΠΑ: http://www.lib.uoa.gr→ Συλλογές → Περιοδικά 

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε άρθρο που σας ενδιαφέρει μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2107461400 και στο email epistigias@lib.uoa.gr

- Αναζήτηση ακαδημαϊκών συγγραμμάτων σε ηλεκτρονική μορφή: Αποθετήριο Κάλλιπος (repository.kallipos.gr)

 

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΣ 

Η διαδικασία κατάθεσης διπλωματικών εργασιών και διδακτορικών διατριβών στο Ιδρυματικό Αποθετήριο «Πέργαμος» γίνεται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν σταλεί στις Γραμματείες των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και στις Γραμματείες των Διδακτορικών Διατριβών των Τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής.

Επί του παρόντος δεν γίνεται παραλαβή των πρωτότυπων απαιτούμενων εντύπων.

 

Επισημαίνεται ότι:

  • Η προσέλευση στον χώρο της Βιβλιοθήκης γίνεται με μάσκα υποχρεωτικά.
  • Η πόρτα εισόδου θα είναι κλειστή και θα εισέρχεστε ένας – ένας αφού θα έχει αποχωρήσει ο προηγούμενος χρήστης.