Βιβλιογραφικές Βάσεις HEAL-LINK

Στη σελίδα αυτή, παρουσιάζονται, ενδεικτικά, περιεχόμενο εκδοτικών οίκων, βάσεις πλήρους κειμένου και βιβλιογραφικές βάσεις όπου μας παρέχεται πρόσβαση μέσω της συμμετοχής μας στο ΣΕΑΒ/HEAL-LINK (Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε τους ακόλουθους συνδέσμους που παρέχονται από τον κόμβο του HEAL-Link:

Cambridge Structural Database

Η βάση Cambridge Structural Database (CSD) αποτελεί ένα ολοκληρωμένο αποθετήριο αναγνωρισμένων και επιμελημένων οργανικών και μεταλλο-οργανικών κρυσταλλικών δομών μικρών μορίων. 
Έχοντας ιδρυθεί το 1965 και με ιστορικές δομές που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1920, η Cambridge Structural Database (CSD) περιέχει πάνω από 1,1 εκατομμύρια ακριβείς τρισδιάστατες δομές με δεδομένα από αναλύσεις περίθλασης ακτίνων Χ και νετρονίων και πρόσθετη επιμέλεια από το CCDC. Η βάση δεδομένων χρησιμοποιείται από ερευνητές από τις φαρμακευτικές, αγροχημικές καθώς και τις χημικές βιομηχανίες, προκειμένου να προβλεφθούν και να καθοδηγηθούν μελλοντικές ανακαλύψεις.
Η CSD, πλήρως ιχνηλατίσιμη και προσβάσιμη, είναι ένα απαραίτητο αξιόπιστο επιστημονικό εργαλείο, παρέχει πληροφορίες για μεγάλα δεδομένα, χρησιμοποιώντας ισχυρούς αλγόριθμους για μοριακή ανάλυση. Είναι αποθετήριο δεδομένων με πιστοποίηση CoreTrustSeal.

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΒΑΣΗ

  

Acland’s Video Atlas of Human Anatomy

Η Acland’s Video Atlas of Human Anatomy, του οίκου Wolters Kluwer, είναι μια πρώτης τάξεως λύση εκμάθησης ανατομίας, καθώς αποτελεί, ουσιαστικά, μια υπηρεσία που περιλαμβάνει βίντεο μακροσκοπικής ανατομίας τρισδιάστατης περιστροφής με δείγματα πραγματικών πτωμάτων. Η βάση παρέχει θεμελιώδεις πληροφορίες για τη συμπλήρωση της μάθησης και της διδασκαλίας που παρέχονται στην τάξη και στην πράξη ενώ παράλληλα και έναν ιδανικό πόρο για τους ειδικευόμενους ιατρούς του ιδρύματος, το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές που συμμετέχουν σε προγράμματα ιατρικής και νοσηλευτικής, βοηθών ιατρού, φυσικοθεραπείας/εργοθεραπείας, λόγου/γλώσσας και οδοντιατρικής.

Συγκεκριμένα:

  • Υποστηρίζει τη διδασκαλία και την εκμάθηση της ανατομίας με περισσότερα από 300 βίντεο με αφήγηση
  • Περιλαμβάνει περιεχόμενο για τα άνω άκρα, τα κάτω άκρα, τον κορμό, την κεφαλή και τον αυχένα, και τα εσωτερικά όργανα, καθώς και ολοκαίνουργιο καινοτόμο περιεχόμενο για το εσωτερικό του αυτιού
  • Επιτρέπει στους φοιτητές την ανεξάρτητη, συχνή προβολή για ανασκόπηση, αυτοαξιολόγηση και πρακτική προετοιμασία για εξετάσεις, καθώς και την  παρακολούθηση της απόδοσής τους χρησιμοποιώντας διαδραστικές ερωτήσεις και απαντήσεις και χρονομετρημένα κουίζ ή κουίζ ανασκόπησης
  • Επιδεικνύει τη μυϊκή λειτουργία σε 3D σε συναδέλφους, προσωπικό και ασθενείς
  • Δίνει τη δυνατότητα περιήγησης σε αποσπάσματα βίντεο κοινής χρήσης με συναδέλφους και προσθήκης σε μια περιοχή "αγαπημένων" για γρήγορη αναφορά
  • Επιτρέπει τη λήψη απομαγνητοφωνήσεων σε PDF για χρήση σε οδηγούς διδασκαλίας και φυλλάδια ασθενών
  • Αποτελεί ολοκληρωμένο τρισδιάστατο άτλα που περιέχει βίντεο φρέσκων ανατομικών δειγμάτων στο φυσικό τους χρώμα
  • Είναι ιδανικός για την προετοιμασία και την ανασκόπηση σε μαθήματα μακροσκοπικής ανθρώπινης ανατομίας και σε εργαστηριακό περιβάλλον
  • Παρέχει προβολή δειγμάτων 360 μοιρών συνοδευόμενη από σαφή αφήγηση και δομές με ετικέτες
  • Παρέχει γρήγορη πλοήγηση στις επιθυμητές ενότητες ανά περιοχή ή μέσω ευρετηρίου A-Z
  • Έχει βελτιστοποιηθεί για κινητές συσκευές

 

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

  

SCOPUS

Παρέχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων του Elsevier, με δυνατότητα για ταυτόχρονη αναζήτηση σε περισσότερους από 14.000 τίτλους επιστημονικών περιοδικών, καθώς και στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, στην εμφάνιση αποτελεσμάτων δίνεται η δυνατότητα για αυτόματη σύνδεση με το πλήρες κείμενο του άρθρου, εάν ο τίτλος ανήκει στις συνδρομές του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HealLink).

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΒΑΣΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στη σύνδεσή σας με τη βάση Scopus, τότε δοκιμάστε εναλλακτικά να συνδεθείτε πατώντας εδώ.

 

WILSON WEB (μέσω EBSCOhost)

Παρέχεται πρόσβαση σε 4 επιμέρους βάσεις:

  • Αrt Museum Image Gallery: Πλούσια ψηφιακή πηγή εικόνων τέχνης και σχετικών πολυμέσων από τις συλλογές διακεκριμένων μουσείων – Συνδεθείτε στη βάση
  • Wilson OmniFile Full Text Select: Πλήρες κείμενο σε περισσότερους από 1600 τίτλους περιοδικών – Συνδεθείτε στη βάση

  

Thesaurus Linguae Graecae (TLG)

Παρέχεται πρόσβαση στο πλήρες κείμενο έργων που σώζονται από την περίοδο του Ομήρου (8ος αιώνας π.Χ.) έως το 1453 μ.Χ. Σήμερα, η βάση TLG περιλαμβάνει περισσότερες από 110 εκατομμύρια λέξεις, 10.000 αρχαίων ελληνικών κειμένων, που σχετίζονται με 4.000 συγγραφείς. Για την πρόσβαση στη βάση TLG, εκτός από την IP διεύθυνση που είναι ήδη δηλωμένη στον πάροχο, είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού από κάθε χρήστη χωριστά.

Συνδεθείτε στη βάση

 

Πηγές του οίκου Brill

Κατόπιν της σύναψης σύμβασης του ΣΕΑΒ με τον εκδότη Brill, έχει ενεργοποιηθεί η πρόσβαση στις παρακάτω ηλεκτρονικές πηγές στο διηνεκές (perpetual rights), καλύπτοντας ανάγκες της ακαδημαϊκής κοινότητας στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών:

  • Brill Dictionary of Ancient Greek Online (αγγλική έκδοση του Franco Montanari’s Vocabolario della Lingua Greca, το οποίο με τη φήμη του σημαντικότερου σύγχρονου λεξικού για τα αρχαία ελληνικά, συγκεντρώνει 140000 λέξεις-κλειδιά από τη λογοτεχνία, παπύρους, επιγραφές και άλλες πηγές της αρχαϊκής περιόδου έως τον 6ο αιώνα π.Χ. και περιστασιακά πέραν αυτού)
  • Brill's Companions to Classical Studies Online I-IV (σειρά εγχειριδίων, στην αγγλική γλώσσα, μιας ευρείας ποικιλίας θεμάτων και προσώπων από την Κλασική Αρχαιότητα καθώς και της αποδοχής τους στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Σχεδιασμένο για σπουδαστές και μελετητές, τα βιβλία παραθέτουν τις πηγές που υπάρχουν, τις μεθόδους και τις προσεγγίσεις που είναι κατάλληλες για αυτές, τα θέματα που προκύπτουν και τον τρόπο που αυτά έχουν αντιμετωπιστεί καθώς και τα περιθώρια διαφωνίας που μπορεί να υπάρχουν)
  • Encyclopedia of Ancient Greek Language and Linguistics Online (ένα μοναδικό έργο που συγκεντρώνει τις τελευταίες έρευνες από μια σειρά επιστημονικών κλάδων που συμβάλλουν στην γνώση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, προσφέροντας μια συστηματική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση όλων των πτυχών της ιστορίας και της μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής. Είναι ένα απαραίτητο ερευνητικό εργαλείο για τους μελετητές και τους σπουδαστές της ελληνικής γλώσσας, της γλωσσολογίας και άλλων ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, καθώς και της βιβλικής βιβλιογραφίας)
  • International Aristotle Bibliography (ένα ολοκληρωμένο ερευνητικό εργαλείο που παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 50000 βιβλία, άρθρα περιοδικών, κεφάλαια βιβλίων, αναθεωρήσεις βιβλίων και διατριβές για τον φιλόσοφο Αριστοτέλη και την επιρροή του. Η βιβλιογραφία καλύπτει περισσότερα από 100 χρόνια δημοσίευσης σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσών)
  • Lexicon of Greek Grammarians of Antiquity (χρήσιμο εργαλείο για τους μελετητές της ελληνικής και της λατινικής αρχαιότητας ως πρώτο σημείο αναφοράς για πληροφορίες σχετικά με τους αρχαίους γραμματικούς, ιδιαιτέρως στην έρευνα για την ιστορία της φιλολογίας, της γραμματικής και της αρχαίας ακαδημαϊκής γνώσης. Αυτή τη στιγμή, περιέχει εγγραφές για περισσότερους από 300 γραμματικούς)
  • New Pauly Online (πρόσβαση στο γερμανικό εγκυκλοπαιδικό έργο για τον αρχαίο κόσμο Metzler’s Der Neue Pauly καθώς και στην αγγλική του έκδοση Brill’s New Pauly. Πρόκειται για ένα απαράμιλλο σύγχρονο πληροφοριακό έργο για την αρχαιότητα λόγω της εγκυκλοπαιδικής του κάλυψης και του υψηλού ακαδημαϊκού επίπεδου του καθώς της διεπιστημονικής και σύγχρονης προσέγγισης του. Εκτενής είναι η αναφορά του στην ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα καλύπτοντας περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια ιστορίας, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μακρά και σημαντική επιρροή της αρχαιότητας και στη διαδικασία συνεχούς επανεξέτασης και επανεκτίμηση της αρχαίας κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας και της κλασικής γνώσης)
  • New Pauly Supplements I (συλλογή πληροφοριακών έργων που συμπληρώνουν και εμπλουτίζουν την εγκυκλοπαιδική πηγή New Pauly Online. Περιλαμβάνει 6 σημαντικά πληροφοριακά έργα για τη μελέτη του αρχαίου κόσμου και την υποδοχή του στους επόμενους αιώνες. Η συλλογή αποτελείται από τους ακόλουθους τίτλους: 1. Chronologies of the Ancient World, 2. Dictionary of Greek and Latin Authors and Texts, 3. Historical Atlas of the Ancient World, 4. The Reception of Myth and Mythology, 5. The Reception of Classical Literature, 6. The History of Classical Scholarship)
  • Supplementum Epigraphicum Graecum Online (συλλογή των πρόσφατα δημοσιευμένων ελληνικών επιγραφών καθώς και μελετών σε παλαιότερα γνωστά έγγραφα. Παρουσιάζει πλήρη ελληνικά κείμενα όλων των νέων επιγραφών συνοδευόμενων από κριτικό σχολιασμό, συνοψίζει νέες αναγνώσεις, ερμηνείες και μελέτες γνωστών επιγραφών και περιστασιακά παρουσιάζει το ελληνικό κείμενο αυτών των εγγράφων)

  

Αρχειακή συλλογή επιστημονικών περιοδικών Periodicals Archive Online

Ο ΣΕΑΒ έχει συνάψει σύμβαση με την ProQuest και έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διηνεκές (perpetual rights) για όλα τα μέλη του στην αρχειακή συλλογή επιστημονικών περιοδικών Periodicals Archive Online (Collections 1-10).

Το Periodicals Archive Online (PAO) είναι ένα ψηφιακό αρχείο ορόσημο που προσφέρει μία εξαιρετική διεπιστημονική συλλογή με κάλυψη δύο αιώνων στις τέχνες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις κοινωνικές επιστήμες, η οποία ισοδυναμεί με 15 εκατομμύρια ψηφιοποιημένες σελίδες. Με το εργαλείο αυτό, οι χρήστες μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε μία πληθώρα ερευνητικού υλικού που καλύπτει πολλαπλούς κλάδους και τύπους δημοσιεύσεων, με μια ευρύτατη επιλογή της δημοσιευμένης έρευνας από το 1802 μέχρι τον 21ο αιώνα. Το Periodicals Archive Online είναι μία πηγή παγκόσμιας κάλυψης καθώς τα περιεχόμενα του είναι σε πάνω από 20 γλώσσες καθιστώντας το ένα από τα σημαντικότερα αρχεία που διατίθενται σήμερα.

Στο προσεχές διάστημα, οι τίτλοι περιοδικών, που περιλαμβάνονται στη συλλογή PAO, θα ενσωματωθούν στη λίστα περιοδικών που διατίθενται μέσω του portal του HEAL-Link και θα είναι προσπελάσιμοι μέσω του αλφαβητικού και θεματικού καταλόγου της ιστοσελίδας ηλεκτρονικών πηγών του ΣΕΑΒ.

Συνδεθείτε στη συλλογή

  

Περιοδικό Nature

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανανέωσης της σύμβασης με τον εκδότη Springer Nature για την τριετία 2019-2021, ο εκδότης έχει ανοίξει την πρόσβαση στο τρέχον περιεχόμενο (από το 2015 έως και σήμερα) του περιοδικού Nature για όλα τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ).
Συγκεκριμένα πλέον, όπως όλα τα μέλη του Συνδέσμου έτσι και οι χρήστες του δικτύου του ΕΚΠΑ έχουν πρόσβαση στο εν λόγω περιοδικό, στα έτη 1869-2006 και 2015-σήμερα.

Συνδεθείτε στο Nature

  

Project MUSE

University Press Books

Πλήρες κείμενο σε περίπου 2000 τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων διαφόρων διακεκριμένων πανεπιστημιακών εκδόσεων.

Συνδεθείτε στη βάση

 

Επιστημονικά Περιοδικά

Πλήρες κείμενο σε περισσότερους από 650 τίτλους ηλεκτρονικών περιοδικών διαφόρων θεματικών κατηγοριών.

Συνδεθείτε στη βάση

 

Portico

Παρέχεται πρόσβαση στους τίτλους ηλεκτρονικών περιοδικών που έχουν "ενεργοποιηθεί" και διατίθενται από το Portico. Το Portico είναι μία υπηρεσία που προσφέρει ένα μόνιμο αρχείο (permanent archive) ηλεκτρονικών επιστημονικών περιοδικών, παρέχοντας μ'αυτόν τον τρόπο προστασία ενάντια στην πιθανή απώλεια πρόσβασης (π.χ. αναστολή λειτουργίας του εκδότη, διακοπή έκδοσης τίτλου, λήξη σύμβασης κ.λ.π.) στο ηλεκτρονικό υλικό του HEAL-Link και διασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή πρόσβαση σ'αυτό.

Συνδεθείτε στη βάση

Συλλογή ηλεκτρονικών περιοδικών De Gruyter

Στο πλαίσιο συμφωνίας με τον εκδοτικό οίκο De Gruyter, ο ΣΕΑΒ έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε περισσότερους από 340 peer-reviewed τίτλους περιοδικών σε γνωστικά πεδία που περιλαμβάνουν κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, θετικές επιστήμες, μηχανική, τεχνολογία και ιατρική.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συνδέσμου έχουν πρόσβαση στις παρακάτω συλλογές του εκδότη: