Λειτουργία της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021

Κατηγορία: Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
05.10.2021

ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ (ΤΗΛ. 210-7461400)

Σύμφωνα με τον ανανεωμένο συνοπτικό Κανονισμό Λειτουργίας των Βιβλιοθηκών των Σχολών του ΕΚΠΑ με βάση την ΚΥΑ (ΦΕΚ αρ.φύλλου 4406/ τχ.Β 24-9-2021 και ειδικά τα άρθρα 10 και 15) και την εγκύκλιο με ΑΔΑ: ΩΞΠΜ46ΜΤΛ6-Φ3Π (Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (62η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ), η λειτουργία της Βιβλιοθήκης της Σχολής Επιστημών Υγείας αναπροσαρμόζεται τον μήνα Οκτώβριο ως εξής:

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

08.00 – 16.00

Προϋποθέσεις για την είσοδο του κοινού στους χώρους της Βιβλιοθήκης. Οι χρήστες της βιβλιοθήκης θα πρέπει κατά την είσοδο τους να φορούν μάσκα προστασίας και να επιδεικνύουν το απαραίτητο πιστοποιητικό (εμβολιασμού, rapid test ή νόσησης). Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στη Βιβλιοθήκη θα πρέπει να φορούν τη μάσκα προστασίας.

 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Δίδεται η δυνατότητα μελέτης εντός του αναγνωστηρίου με προγραμματισμένο ραντεβού (τηλ. 210-7461400), σε τέσσερις βάρδιες 8.00 – 9.45, 10.00 – 11.45, 12.00 – 13.45 και 14.00 – 15.45, με την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των χρηστών, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, και δεδομένης της ανάγκης καθαρισμού-απολύμανσης του χώρου μελέτης μεταξύ των βαρδιών.

Η πρόσβαση στα βιβλιοστάσια δεν επιτρέπεται. Κάθε χρήστης μπορεί να αιτηθεί από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης προς μελέτη μέχρι και τρία τεκμήρια της συλλογής.

 

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΥΛΙΚΟΥ

Η αναζήτηση του υλικού από τους χρήστες θα γίνεται εξ αποστάσεως στον ανοιχτό δημόσιο κατάλογο (http://www.lib.uoa.gr/ → Υπηρεσίες → Κατάλογος OPAC). Μόνο η παραλαβή του υλικού θα γίνεται δια ζώσης (08.00-16.00) έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη για το κλείσιμο ραντεβού (τηλ. 210-7461400). 

Τα τεκμήρια τίθενται υποχρεωτικά σε καραντίνα τριών ημερών μετά τη χρήση τους. Ζητούμε την κατανόησή σας για την περίπτωση που το τεκμήριο που επιθυμείτε δεν είναι άμεσα διαθέσιμο.

Ημερήσιος δανεισμός

Η Βιβλιοθήκη προσφέρει τη δυνατότητα ημερήσιου δανεισμού στα μέλη της και  τους εξωτερικούς χρήστες [ένα τεκμήριο (με εξαίρεση το πληροφοριακό υλικό) με την ακαδημαϊκή ή αστυνομική ταυτότητα]. Το δανειζόμενο υλικό θα πρέπει να επιστραφεί στη Βιβλιοθήκη μέχρι τις 15.30. Απαραίτητη η προηγούμενη επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη (210-7461400, epistigias(at)lib.uoa.gr) για έλεγχο της διαθεσιμότητας του υλικού και τον προγραμματισμό ραντεβού για την παραλαβή.

Μακροχρόνιος δανεισμός συγγραμμάτων στους δικαιούχους (φοιτητές από κατατακτήριες και φοιτητές σε ν+2 έτος φοίτησης των Τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής)

Συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τα εγγεγραμμένα μέλη με τη διαδικασία της δια ζώσης συνάντησης παραλαβής του υλικού (08.00-16.00). Απαραίτητη η προηγούμενη επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη (210-7461400, epistigias(at)lib.uoa.gr) για έλεγχο της διαθεσιμότητας του υλικού και τον προγραμματισμό ραντεβού για την παραλαβή.

Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη της Βιβλιοθήκης αποστέλλουν ηλεκτρονικά α) την αίτηση (healthsci.lib.uoa.gr → Υπηρεσίες → Δανεισμός Διδακτικών Συγγραμμάτων «Εύδοξος») και β) βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία του Τμήματος.

Διαδανεισμός

Παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλ. 2107461400 και στο email health.ill@lib.uoa.gr

 

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΣ 

Η διαδικασία κατάθεσης διπλωματικών εργασιών και διδακτορικών διατριβών στο Ιδρυματικό Αποθετήριο «Πέργαμος» γίνεται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν σταλεί στις Γραμματείες των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και στις Γραμματείες των Διδακτορικών Διατριβών των Τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής.

Η παραλαβή βεβαιώσεων από καταθέσεις στο Ιδρυματικό Αποθετήριο Πέργαμος, με την ταυτόχρονη προσκόμιση εντύπων γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού (τηλ. 210-7461400) (08.00-16.00).

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΕΥΔΟΞΟ

Η παραλαβή θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού (τηλ. 210-7461400) (08.00-16.00)

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές είναι δυνατή σε  24ωρη βάση για όλες τις ημέρες της εβδομάδας (http://www.lib.uoa.gr → Υπηρεσίες → Πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πηγές):

- Αναζήτηση υλικού στον ανοικτό δημόσιο κατάλογο: http://www.lib.uoa.gr → Υπηρεσίες → Κατάλογος OPAC

- Αναζήτηση ψηφιακών συλλογών (Πέργαμος κ.α.): http://www.lib.uoa.gr→ Συλλογές → Ψηφιακές Συλλογές

- Αναζήτηση άρθρων - πρόσβαση στις συνδρομές περιοδικών του ΕΚΠΑ: http://www.lib.uoa.gr→ Συλλογές → Περιοδικά 

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε άρθρο που σας ενδιαφέρει μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2107461400 και στο email epistigias@lib.uoa.gr

- Αναζήτηση ακαδημαϊκών συγγραμμάτων σε ηλεκτρονική μορφή: Αποθετήριο Κάλλιπος (repository.kallipos.gr)

 

Επισημαίνεται ότι:

  • Η χρήση της μάσκας και οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας, τόσο για το κοινό που επισκέπτεται τη Βιβλιοθήκη για οποιαδήποτε υπηρεσία όσο και για το προσωπικό, είναι υποχρεωτικές.
  • Οι ανελκυστήρες θα χρησιμοποιούνται μόνο από ΑμεΑ ή ηλικιωμένους ή πάσχοντες (ΒΦΣ).