Λειτουργία της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας από 9-11-2020

Κατηγορία: Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
18.11.2020

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών του ΕΚΠΑ, μετά την έκδοση της ΚΥΑ (ΦΕΚ 6/11/2020 τχ.2ο αρ. φύλλου 4899), η λειτουργία των Βιβλιοθηκών δια ζώσης (για το κοινό) αναστέλλεται και οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι στο μέγιστο βαθμό σε ηλεκτρονική και ψηφιακή μορφή και προσφέρονται εξ αποστάσεως με μικρές εξαιρέσεις εκτάκτων περιπτώσεων. Στο πλαίσιο αυτό η λειτουργία της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας αναπροσαρμόζεται ως εξής:

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Εξ αποστάσεως προσφερόμενες υπηρεσίες (210-7461400 / epistigias@lib.uoa.gr)

Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-15:30

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΥΛΙΚΟΥ

Ημερήσιος δανεισμός

Δεν ισχύει

Μακροχρόνιος δανεισμός συγγραμμάτων στους δικαιούχους (φοιτητές από κατατακτήριες και φοιτητές σε ν+2 έτος φοίτησης των Τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής)

Ισχύει όπως σε όλο το δημόσιο για έκτακτες περιπτώσεις και εφόσον ο χρήστης έχει δυνατότητα μετακίνησης. 

Η αναζήτηση του υλικού από τους χρήστες θα γίνεται εξ αποστάσεως στον ανοιχτό δημόσιο κατάλογο (http://www.lib.uoa.gr/ → Υπηρεσίες → Κατάλογος OPAC). Μόνο η παραλαβή του υλικού θα γίνεται δια ζώσης έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη για το κλείσιμο ραντεβού (τηλ. 210-7461400). Χωρίς το προκαθορισμένο ραντεβού δεν θα εξυπηρετείται κανείς.

Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη της Βιβλιοθήκης αποστέλλουν ηλεκτρονικά α) την αίτηση (healthsci.lib.uoa.gr → Υπηρεσίες → Δανεισμός Διδακτικών Συγγραμμάτων «Εύδοξος») και β) βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία του Τμήματος.

Επιστροφή δανεισμένου υλικού 

Όλοι οι δανεισμοί έχουν αυτόματα ανανεωθεί έως 1η/12/2020. Από 1ή Δεκεμβρίου 2020 οι χρήστες που έχουν δανεισθεί υλικό θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Βιβλιοθήκη για το κλείσιμο ραντεβού για την επιστροφή των βιβλίων.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ – Η/Υ

Δεν επιτρέπεται η παραμονή για μελέτη στο αναγνωστήριο και η χρήση των Η/Υ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πηγές είναι δυνατή σε  24ωρη βάση για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

  • Αναζήτηση υλικού στον ανοικτό δημόσιο κατάλογο OPAC.
  • Αναζήτηση ψηφιακών συλλογών (Πέργαμος κ.α.).
  • Αναζήτηση άρθρων - πρόσβαση στις συνδρομές περιοδικών του ΕΚΠΑ. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε άρθρο που σας ενδιαφέρει μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2107461400 και στο email epistigias@lib.uoa.gr
  • Αναζήτηση ακαδημαϊκών συγγραμμάτων σε ηλεκτρονική μορφή: Αποθετήριο Κάλλιπος (repository.kallipos.gr)

ΕΥΔΟΞΟΣ 

Οι δηλώσεις συγγραμμάτων στο σύστημα "Εύδοξος" θα πραγματοποιούνται κανονικά ακόμα και από όσους/όσες  φοιτητές/φοιτήτριες έχουν στο λογαριασμό τους συγγράμματα που οφείλουν να επιστρέψουν. Μόνη δέσμευση είναι να μην δηλωθούν εκ νέου συγγράμματα τα οποία πρέπει να επιστραφούν.  Οι επιστροφές των συγγραμμάτων στη Βιβλιοθήκη θα επιτραπούν ξανά όταν λήξουν τα περιοριστικά μέτρα.

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ

Η διαδικασία κατάθεσης διπλωματικών εργασιών και διδακτορικών διατριβών στο Ιδρυματικό Αποθετήριο «Πέργαμος» γίνεται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν σταλεί στις Γραμματείες των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και στις Γραμματείες των Διδακτορικών Διατριβών των Τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής.

Η παραλαβή των πρωτότυπων απαιτούμενων εντύπων θα γίνει μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων και μόνο κατόπιν ραντεβού (τηλ. 210-7461400).

Επισημαίνεται ότι:

Η προσέλευση στον χώρο της Βιβλιοθήκης γίνεται με μάσκα υποχρεωτικά.

Η πόρτα εισόδου θα είναι κλειστή και θα εισέρχεστε ένας – ένας αφού θα έχει αποχωρήσει ο προηγούμενος χρήστης.

Τα τεκμήρια τίθενται υποχρεωτικά σε καραντίνα τριών ημερών μετά τη χρήση τους. Ζητούμε την κατανόησή σας για την περίπτωση που το τεκμήριο που επιθυμείτε δεν είναι άμεσα διαθέσιμο.