ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ

Oxford University Press. Δοκιμαστική πρόσβαση σε 3 βάσεις

Κατηγορίες Ελεύθερη πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο λόγω πανδημίας

Δοκιμαστική πρόσβαση σε 3 βάσεις του εκδοτικού οίκου Oxford University Press, μέχρι 14 Ιουλίου 2020.

Η πρόσβαση παρέχεται από τον ιστότοπο της κάθε βάσης και περιλαμβάνει τις ακόλουθες:

Oxford Handbooks Online: Πρόκειται για μία εξαιρετική συλλογή εγχειριδίων σε πολλές θεματικές περιοχές μεταξύ των οποίων Αρχαιολογία, Κλασικές σπουδές, Ιστορία, Γλωσσολογία, Λογοτεχνία, Μουσική, Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Θρησκεία κά. Με πάνω από  35000 άρθρα σε περισσότερα από 1000 εγχειρίδια προσφέρει επιστημονικό ερευνητικό υλικό από κορυφαίους μελετητές.

Oxford Scholarship Online (OSO): Είναι μια τεράστια και ραγδαία αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη, που παρέχει εύκολη πρόσβαση σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή λίστα του Oxford University Press η οποία αποτελείται από περισσότερα από 17000 βιβλία. Με θέματα σε όλες τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, την ιατρική και το δίκαιο, το OSO είναι ένας βασικός πόρος έρευνας για φοιτητές, μελετητές και ακαδημαϊκούς.

Oxford Reports on International Law (ORIL): 'Εχει θέσει νέα πρότυπα για την κάλυψη της δημόσιας διεθνούς νομολογίας, την υποβολή εκθέσεων για διεθνή δικαστήρια, εθνικά δικαστήρια κλπ. Περιλαμβάνονται περισσότερες από 5000 αναφορές περιπτώσεων, οι οποίες περιέχουν το πλήρες κείμενο κάθε απόφασης, υποσημειώσεις, καθώς και αναλυτικά σχόλια και αγγλικές μεταφράσεις ορισμένων βασικών μη αγγλικών αποφάσεων.

Η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο επιτρέπεται μόνο σε χρήστες που συνδέονται μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου (σύνδεση εξ αποστάσεως με VPN ή Proxy). Οδηγίες θα βρείτε στο άρθρο Απομακρυσμένη πρόσβαση σε ψηφιακές πηγές.