ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ

Βιβλιογραφική βάση Bloomsbury. Δωρεάν πρόσβαση

Κατηγορίες Ελεύθερη πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο λόγω πανδημίας Ανθρωπιστικές επιστήμες και Καλές Τέχνες Εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής κοντά σας

Ο εκδοτικός οίκος Bloomsbury, υπό τις συνθήκες της πανδημίας του covid-19, παρέχει δωρεάν πλήρη πρόσβαση στις ψηφιακές συλλογές του ως υποστήριξη της ακαδημαϊκής δραστηριότητας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Οι Bloomsbury Digital Resources περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά βιβλία, περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες, βάσεις, αρχεία, οπτικοακουστικό υλικό, κλπ. σε θέματα ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, παραστατικών και εικαστικών τεχνών.
Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΚΠΑ, εκμεταλλευόμενη την ανωτέρω προσφορά, έχει ενεργοποιήσει πρόσβαση μέχρι την 31η Μαΐου 2020 στο πλήρες περιεχόμενο των βάσεων (για συνδέσεις μέσω του δικτύου του ΕΚΠΑ και απομακρυσμένα με σύνδεση VPN ή Proxy)

Bloosmbury Collections
Παρέχει τη δυνατότητα θεματικής αναζήτησης σε ηλεκτρονικά βιβλία στις παρακάτω κατηγορίες: Ανθρωπολογία, Κλασικές Σπουδές και Αρχαιολογία, Κινηματογράφος και ΜΜΕ, Λογοτεχνικές Σπουδές, Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις, Αρχιτεκτονική, Σχέδιο, Ιστορία, Μέση Ανατολή, Θεολογία, Τέχνες, Εκπαίδευση, Νομική, Μουσική, Κοινωνιολογία, Μόδα, Γλωσσολογία, Φιλοσοφία αντλώντας το υλικό από όλες τις συλλογές της Bloomsbury.
Με τη χρήση φίλτρων μέσα από τη σύνθετη αναζήτηση μπορείτε να έχετε στοχευμένα αποτελέσματα ανάλογα με το θέμα, την ημερομηνία έκδοσης ή τη συλλογή στην οποία βρίσκεται το υλικό.

Bloomsbury Encyclopedia of Philosophers
Περιλαμβάνει κριτικές βιογραφίες περισσότερων από 8.000 στοχαστών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν συμβάλει στην ιστορία της πνευματικής σκέψης.

Bloomsbury Medieval Studies
Προσφέρει μια παγκόσμια άποψη σε ένα πλούσιο πεδίο μελέτης, συνδυάζοντας υψηλής ποιότητας δευτερεύον περιεχόμενο με οπτικές πρωτογενείς πηγές, ένα ολοκαίνουργιο έργο αναφοράς και εικόνες αντικειμένων σε έναν ενιαίο ψηφιακό πόρο που αφορά τον μεσαιωνικό κόσμο.

Drama Online
Παρέχει πρόσβαση, ανάμεσα σε άλλα, σε κείμενα θεατρικών έργων καθώς και σε ηχογραφημένες και μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις και ντοκιμαντέρ.

Bloomsbury Educational and Childhood Studies
Προσφέρει συστηματική και ολοκληρωμένη κάλυψη των σπουδών εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο.
Προσοχή! Η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο επιτρέπεται μόνο σε χρήστες που συνδέονται μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου (σύνδεση VPN ή Proxy). Οδηγίες θα βρείτε στο άρθρο Απομακρυσμένη πρόσβαση σε ψηφιακές πηγές.

Δείτε επίσης: Βιβλιογραφικές βάσεις ΕΚΠΑ-Δοκιμαστική πρόσβαση