Yποχρεωτική κατάθεση της παραγόμενης στο ΕΚΠΑ Γκρίζας Βιβλιογραφίας στην πλατφόρμα ΠΕΡΓΑΜΟΣ

Κατηγορίες

Σας γνωρίζουμε ότι η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, στη συνεδρία της 22ας-9-2016, αποφάσισε ομόφωνα την υποχρεωτική κατάθεση της παραγόμενης στο ΕΚΠΑ Γκρίζας Βιβλιογραφίας, και συγκεκριμένα Πτυχιακές Εργασίες, Διπλωματικές Εργασίες και Διδακτορικές Διατριβές, στην πλατφόρμα ΠΕΡΓΑΜΟΣ οποία αποτελεί το Ιδρυματικό Αποθετήριο του ΕΚΠΑ.

  • Η κατάθεση γίνεται σε ψηφιακή μορφή και αποτελεί από 1-1-2017 προαπαιτούμενογια τη χορήγηση του αντίστοιχου τίτλου σπουδών.
  • Οι εργασίες καταχωρίζονται στο Αποθετήριο με αυτό-απόθεση μετά την έγκρισή τους αρμοδίως.
  • Κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων της εργασίας είναι ο δημιουργός αυτής, ο οποίος υπογράφει το σχετικό έντυπο υποβολής, με το οποίο εκχωρεί στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ) το δικαίωμα διάθεσής της μέσω του διαδικτύου.
  • Στην περίπτωση "Διπλωματικής Εργασίας (Δ.Ε.) και Διδακτορικής Διατριβής (Δ.Δ.) οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων δύνανται να ορίζουν το χρονικό διάστημα, μετά την παρέλευση του οποίου, η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ) μπορεί να διαθέτει ελεύθερα το πλήρες κείμενο της Δ.Ε. και της Δ.Δ. Για τις Πτυχιακές Εργασίες θεωρείται δεδομένο ότι το πλήρες κείμενο θα διατίθεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς (ανοιχτή πρόσβαση).

Η Σύγκλητος προέβη στη λήψη της παρούσας, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των προσφερομένων υτυηρεσιών της Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Πληροφόρησης του Ιδρύματος και γνωστοποίησης/προβολής της παραγόμενης επιστημονικής εργασίας τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και στο ευρύ κοινό μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τα ανοιχτά δεδομένα (Open Data).

Σχετικά Αρχεία
pdf file Gkriza_Bibliografia.pdf 1 MB