Σπουδαστήριο Οδοντιατρικής - Έναρξη Επιστροφής Δανεισμένων Βιβλίων

Κατηγορίες Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας

Ενημερώνουμε το κοινό πως έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία της επιστροφής δανεισμένων βιβλίων στο Σπουδαστήριο. Η αυτόματη ανανέωση δανεισμού των βιβλίων που πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια της Πανδημίας δεν είναι πια σε ισχύ.

 

Οι φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής μπορούν να επικοινωνούν με το Σπουδαστήριο για επιστροφές βιβλίων Δευτέρα - Παρασκευή 8:30 - 15:00 στα τηλέφωνα 210-746 1150 - 210-746 1151 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: odontiatriki[at]lib.uoa[dot]gr ή μέσω της εφαρμογής live chat «Ρώτησε τον Βιβλιοθηκονόμο/Ask a Librarian».

 

Σχετικά με το δανεισμό υλικού, συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε όλους τους χρήστες με την διαδικασία της προγραμματισμένης δια ζώσης συνάντησης παραλαβής του υλικού και επεκτείνουμε τη διαδικασία και σε ημερήσιο δανεισμό αφού πρώτα προηγηθεί η απαραίτητη επικοινωνία με το Σπουδαστήριο για να γίνει προγραμματισμός των επαφών και να αποφύγουμε το συνωστισμό. Δείτε σχετικές λεπτομέρειες στο τέλος της ανακοίνωσης.

 

 

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ 22/05/2021 τχ.2ο αρ. φύλλου 2141) για το διάστημα από 24/05/2021 έως και 31/05/2021  όλες οι υπηρεσίες (αναζήτηση βιβλιογραφίας, δανεισμός, καταθέσεις εργασιών στο Ιδρυματικό αποθετήριο «Πέργαμος» κλπ.) του Σπουδαστηρίου της Οδοντιατρικής Σχολής συνεχίζουν να παρέχονται εξ αποστάσεως.

Παραμένουν κλειστά και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο Αναγνωστήριο, στην αίθουσα υπολογιστών και στα βιβλιοστάσια.

 

Εκ του Υπευθύνου του Σπουδαστηρίου

Καθηγητής Βασίλειος Πανής

 

Διαδικασία δανεισμού Σπουδαστηρίου Οδοντιατρικής:

Διαδικασία δανεισμού τεκμηρίων σε μέλη του Σπουδαστηρίου Οδοντιατρικής:

Πληροφορίες για τον δανεισμό τεκμηρίων θα βρείτε εδώ:

  1. Οι χρήστες αναζητούν βιβλιογραφία στον ανοιχτό δημόσιο κατάλογο (OPAC). Εδώ θα βρείτε έναν σύντομο οδηγό αναζήτησης βιβλιογραφίας που θα σας βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη αναζήτηση υλικού.                                                                                                                      
  2. Οι χρήστες συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα δανεισμού για να καταχωρηθεί το αίτημα τους.                                                                                                
  3. Μόλις το προσωπικό του Σπουδαστηρίου επεξεργαστεί το αίτημα, οι χρήστες θα ενημερωθούν για την πορεία του αιτήματος τους και την ώρα και την ημέρα παράδοσης των δανεισμένων τεκμηρίων.

Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν είναι μέλος του Σπουδαστηρίου και πληροί τις προϋποθέσεις εγγραφής, οφείλει να κατεβάσει την Αίτηση Εγγραφής Μέλους από την ιστοσελίδα του Σπουδαστηρίου, να την συμπληρώσει και να την αποστείλει σκαναρισμένη μαζί με φωτογραφία της ακαδημαϊκής του ταυτότητας (φοιτητικού πάσο) και από τις δύο (2) όψεις στο email του Σπουδαστηρίου odontiatriki (at) lib. uoa. gr.

Δε θα επιτρέπεται να συμπληρώνετε τη φόρμα δανεισμού εντός του χώρου του Σπουδαστηρίου.

Διαδικασία ημερήσιου δανεισμού τεκμηρίων σε εξωτερικούς χρήστες:

  1. Οι χρήστες αναζητούν βιβλιογραφία στον ανοιχτό δημόσιο κατάλογο (OPAC). Εδώ θα βρείτε έναν σύντομο οδηγό αναζήτησης βιβλιογραφίας που θα σας βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη αναζήτηση υλικού.
  2. Οι χρήστες συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα δανεισμού για να καταχωρηθεί το αίτημα τους.
  3. Οι χρήστες ενημερώνονται με e-mail από το Σπουδαστήριο για την πορεία του αιτήματός τους