Πρόσβαση στη βάση Cambridge Structural Database

Κατηγορίες Διεύθυνση Βιβλιοθηκών

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης του ΕΚΠΑ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την υπογραφή της μονοετούς συμφωνίας μεταξύ του ΣΕΑΒ (HEAL-Link) και της Cambridge Structural Database (CSD) η οποία αποτελεί ένα ολοκληρωμένο αποθετήριο αναγνωρισμένων και επιμελημένων οργανικών και μεταλλο-οργανικών κρυσταλλικών δομών μικρών μορίων με πάνω από 1,1 εκατομμύρια ακριβείς τρισδιάστατες δομές. 

Ο έλεγχος πρόσβασης γίνεται μέσω IP διευθύνσεων. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης της βάσης τοπικά μέσω ξεχωριστού software (offline installer) σε περιβάλλον Windows για περιορισμένο αριθμό αδειών. Οι ερευνητές ή φοιτητές που ενδιαφέρονται για την τοπική εγκατάσταση παρακαλούνται, χρησιμοποιώντας τον ιδρυματικό τους λογαριασμό, να το δηλώσουν, στέλνοντας email με θέμα "Cambridge Structural Database (offline installer)" στη διεύθυνση: helpdesk@lib.uoa.gr 

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο, καθώς και για να συνδεθείτε στη βάση, θα βρείτε στο σχετικό εδάφιο του ιστοτόπου της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του ΕΚΠΑ:

https://www.lib.uoa.gr/ypiresies/bibliografikes-baseis/syndromes-meso-heal-link.html#c6986