Καλωσόρισμα στους νέους φοιτητές μας

Κατηγορίες Διεύθυνση Βιβλιοθηκών

Αγαπητοί πρωτοετείς φοιτητές,

Αγαπητές πρωτοετείς φοιτήτριες,

Θα ήθελα με το παρόν αρχικά να σας συγχαρώ για την επιτυχή εισαγωγή σας σε ένα από τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, με μακρά παράδοση και ιστορία, ως το πρώτο Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια αλλά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. 

Πρόκειται για το αποτέλεσμα προσπάθειας χρόνων, το οποίο σας εισάγει σε έναν νέο περιβάλλον με καινούριες προκλήσεις, σε ένα ενδιαφέρον ταξίδι στη γνώση.

Συνοδοιπόροι και αρωγοί σε αυτό το ταξίδι σας ευελπιστούμε να είμαστε όλοι εμείς, το προσωπικό των Βιβλιοθηκών των εννέα Σχολών του ΕΚΠΑ που συγκροτούν τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης.

Είμαστε στη διάθεσή σας με κάθε πρόσφορο μέσο. Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις Βιβλιοθήκες και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, καθώς και όλους τους δυνατούς τρόπους επικοινωνίας και την παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σας προσκαλούμε να μας γνωρίσετε, μέσω εκδηλώσεων υποδοχής που οργανώνουν οι συνάδελφοι ειδικά για εσάς. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να δείτε τις πλούσιες συλλογές βιβλίων και περιοδικών που διαθέτουμε και τους χώρους που διατίθενται για τη μελέτη σας. Επιπλέον, θα ενημερωθείτε για τη δυνατότητα εγγραφής ως μέλη των Βιβλιοθηκών καθώς και για όλες τις υπηρεσίες μας όπως η πρόσβαση σε σημαντικό αριθμό ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης, ο δανεισμός υλικού κ.α.

Μπορείτε να υποβάλλετε κάθε ερώτημά σας μέσω της υπηρεσίας Help Desk, ενώ μπορείτε να συνομιλήσετε και να εξυπηρετηθείτε σε πραγματικό χρόνο από τους συναδέλφους ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας Live chat «Ρώτησε τον Βιβλιοθηκονόμο» (καθημερινά 08.30-15.30).

Ευελπιστούμε σε μια αμφίδρομη σχέση συνεργασίας και με χαρά θα δεχτούμε κάθε πρότασή σας που θα μας κάνει καλύτερους στο έργο μας, το οποίο δεν είναι άλλο από την υποστήριξη όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας στην έρευνα και την εκπαίδευση. Ως τα νεότερα μέλη αυτής της κοινότητας αποτελείτε τους φορείς νέων ιδεών και οπτικής των πραγμάτων και μέσω της υψηλού επιπέδου γνώσης που θα λάβετε στο Πανεπιστήμιό μας αναμένεται να συμβάλλετε δυναμικά στην συνεχή εξέλιξή του.

Εύχομαι καλή δύναμη στις σπουδές σας!

Είναι ένα υπέροχα μοναδικό ταξίδι. Ευχαριστηθείτε το!

Με εκτίμηση,

 

Ο κατά αναπλήρωση Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης του ΕΚΠΑ

 

Βαλσαμής Βαλσαμάκης