Ενημέρωση Λειτουργίας του Σπουδαστηρίου της Οδοντιατρικής Σχολής

Κατηγορία: Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
10.01.2021

Λαμβάνοντας υπόψη τις καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στη διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων, ενημερώνουμε εκ νέου τους φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής πως έχει ενεργοποιηθεί η Υπηρεσία Δανεισμού του Σπουδαστηρίου.

Οι χρήστες θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα δανεισμού που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Σπουδαστηρίου με τα επιθυμητά προς δανεισμό βιβλία και έπειτα το προσωπικό του Σπουδαστηρίου θα τους ενημερώσει με μαιλ για την μέρα και την ώρα παραλαβής τους. Επισημαίνουμε πως εξυπηρετείται ημερησίως περιορισμένος αριθμός αιτημάτων δανεισμού, τηρώντας τα μέτρα προστασίας προσωπικού και κοινού. Η εξυπηρέτηση των αιτημάτων γίνεται με σειρά προτεραιότητας χρόνου υποβολής των αιτημάτων.

Το Σπουδαστήριο παραμένει σε αναστολή σύμφωνα με την ΚΥΑ που έχει εκδοθεί (ΦΕΚ 6/11/2020 τχ.2ο αρ. φύλλου 4899) και τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών του ΕΚΠΑ. Ο δανεισμός ισχύει όπως οι υπηρεσίες σε όλο το δημόσιο τομέα για έκτακτες περιπτώσεις και εφόσον ο χρήστης έχει δυνατότητα μετακίνησης. 

Όλες οι υπηρεσίες του διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά και μόνο η παραλαβή βιβλίων γίνεται με φυσική παρουσία έπειτα από προκαθορισμένο ραντεβού.

Η επιστροφή των δανεισμένων βιβλίων έχει μεταφερθεί για τις 02/02/2021.

Κατά το διάστημα της αναστολής δεν θα δεχόμαστε επιστροφές βιβλίων.

Ο Δανεισμός ισχύει προσωρινά μόνο για τα μέλη του ΕΚΠΑ.

 

Διαδικασία δανεισμού τεκμηρίων σε μέλη του Σπουδαστηρίου Οδοντιατρικής

Πληροφορίες για τον δανεισμό τεκμηρίων θα βρείτε εδώ:

1.  Οι χρήστες αναζητούν βιβλιογραφία στον ανοιχτό δημόσιο κατάλογο (OPAC). Εδώ θα βρείτε έναν σύντομο οδηγό αναζήτησης βιβλιογραφίας που θα σας βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη αναζήτηση υλικού.

2.  Οι χρήστες συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα δανεισμού για να καταχωρηθεί το αίτημα τους. 

3.  Μόλις το προσωπικό του Σπουδαστηρίου επεξεργαστεί το αίτημα, οι χρήστες θα ενημερωθούν για την πορεία του αιτήματος τους και την ώρα και την ημέρα παράδοσης των δανεισμένων τεκμηρίων. Τότε και μόνο τότε θα προσέλθουν για την παραλαβή των βιβλίων.

 

Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν είναι μέλος του Σπουδαστηρίου και πληροί τις προϋποθέσεις εγγραφής, μπορεί να κατεβάσει την Αίτηση Εγγραφής Μέλους από την ιστοσελίδα του Σπουδαστηρίου, να την συμπληρώσει και να την αποστείλει σκαναρισμένη μαζί με φωτογραφία της ακαδημαϊκής του ταυτότητας (φοιτητικού πάσο) και από τις δύο (2) όψεις στο email του Σπουδαστηρίου odontiatriki (at) lib. uoa. gr.

 

Ο Υπεύθυνος του Σπουδαστηρίου

Βασίλειος Πανής, Καθηγητής