Ενδεχόμενο πρόβλημα σύνδεσης στο Scopus

Κατηγορίες Υπολογιστικό Κέντρο Βιβλιοθηκών

Τις τελευταίες μέρες είναι πιθανόν να σας παρουσιάζεται ένα πρόβλημα όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε στη βάση Scopus. Συγκεκριμένα, μπορεί να σας εμφανίζει το μήνυμα "An error has occurred Please try to repeat your last action. If the error occurs again, please contact the helpdesk." μέσα σε ένα κόκκινο πλαίσιο. Αν και έχουμε ειδοποιήσει σχετικά τον εκδότη (Elsevier), μπορείτε να  δοκιμάσετε τα παρακάτω ώστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα (χωρίς ωστόσο εγγυημένη αποκατάσταση):

  • Ανοίξτε το Scopus σε παράθυρο ανώνυμης/ιδιωτικής περιήγησης (Incognito, InPrivate, Private, κλπ. ανάλογα με το browser που χρησιμοποιείτε).
  • Εναλλακτικά καθαρίστε την προσωρινή μνήμη για τα δεδομένα ιστοσελίδων, και τα cookies από το ιστορικό περιήγησης του browser που χρησιμοποιείτε και στη συνέχεια δοκιμάστε εκ νέου να συνδεθείτε στο Scopus (αφού ωστόσο περιμένετε 3-4 λεπτά μέχρι να ξαναδοκιμάσετε).
  • Ενημερώστε τον browser σας ή δοκιμάστε να κάνετε χρήση διαφορετικού browser.

     Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε κάποια πρόσφατη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος ή του browser και έχει ενημερωθεί σχετικά και ο εκδότης.