ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ -ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ -ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Κατηγορίες Βιβλιοθήκη της Σχολής Επιστημών της Αγωγής

Σύμφωνα με την απόφαση Συγκλήτου με αρ. πρωτ. :  28743/ 29-5-2020 με Θέμα : Επαναλειτουργία των Βιβλιοθηκών του ΕΚΠΑ και  βάσει της εγκυκλίου του Υπουργείου  Εσωτερικών  από 26/5/2020 με  Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/116/10486  με Θέμα τη Λειτουργία υπηρεσιών του Δημοσίου - Μέτρα και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοϊού,    το εξυπηρετούμενο κοινό θα προσέρχεται στις δημόσιες υπηρεσίες και εν προκειμένω στη Βιβλιοθήκη  μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) και εφόσον το αίτημά τους δεν δύναται να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο, ιδίως τηλεπικοινωνιακά, διατηρουμένων σε ισχύ των όσων μέχρι στιγμής ισχύουν σχετικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την υπέρτατη υποχρέωση απορρέουσα από την αναγκαιότητα της προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό απαιτείται εκατέρωθεν σεβασμός και πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Με βάση την παραπάνω εγκύκλιο η Βιβλιοθήκη θα δέχεται το κοινό με προκαθορισμένο τηλεφωνικό  ή ηλεκτρονικό ραντεβού που θα ισχύει ανά τέταρτο της ώρας και η προσέλευση θα γίνεται ανά δύο άτομα ταυτόχρονα. Κατά την είσοδό σας στο χώρο μας συστήνεται ιδιαίτερα η χρήση μάσκας τόσο  για το κοινό κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στη βιβλιοθήκη όσο και για τους εργαζόμενους στα γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, θα τηρείτε η απόσταση του 1,5 μέτρου από τον υπάλληλο και μεταξύ σας οι επισκέπτες και εντός του χώρου αλλά και έξω από το χώρο της Βιβλιοθήκης στην  περίπτωση ουράς αναμονής στην είσοδο και στη σκάλα του πρώτου ορόφου και έως την εξωτερική είσοδο του κτηρίου. 

Δανεισμός - Διαδανεισμός

Οι φοιτητές μπορούν να δανείζονται βιβλία έπειτα από προκαθορισμένο ραντεβού με τη Βιβλιοθήκη και αφού θα έχουν συμπληρώσει  πριν την άφιξή τους  στη Βιβλιοθήκη τη Φόρμα Δανεισμού Βιβλίων που έχει αναρτηθεί στη ηλεκτρονική διεύθυνσή μας  http://edc.lib.uoa.gr/  Στη συνέχεια οφείλουν να μας τη στέλνουν ηλεκτρονικά συμπληρωμένη με τα στοιχεία τους και τα βιβλία που ζητούν για δανεισμό  ώστε με την άφιξή τους  στο χώρος μας να παραλαμβάνουν άμεσα τα βιβλία για το δανεισμό από το γραφείο παραλαβής όπου θα υπάρχει σημείωση  με το ονοματεπώνυμό τους και χωρίς παραμονή στο χώρο της Βιβλιοθήκης.   Με τον ίδιο τρόπο θα γίνονται και οι επιστροφές των βιβλίων στο χώρο μας σύμφωνα με την προκαθορισμένη ημερομηνία επιστροφής τους και με ραντεβού.

Ο διαδανεισμός επίσης για παραλαβή και επιστροφή βιβλίων θα διεκπεραιώνεται με ραντεβού  http://edc.lib.uoa.gr/ypiresies/diadaneismos.html

Προκειμένου να μην ταλαιπωρηθείτε, σας παρακαλούμε πολύ να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης στο http://www.lib.uoa.gr/  καθώς και την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης της Σχολής που σας ενδιαφέρει στην ιστοσελίδα http://www.lib.uoa.gr/bibliothikes.html ώστε να ενημερωθείτε πλήρως για τον τρόπο που μπορείτε να εξυπηρετηθείτε. 

Φυσικά θα συνεχιστεί η εξυπηρέτηση και πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που πρόσφεραν οι βιβλιοθήκες το προηγούμενο διάστημα. Η αναζήτηση των τεκμηρίων για δανεισμό θα πρέπει να γίνεται εξ αποστάσεως και μόνο, από τον Δημόσιο ηλεκτρονικό κατάλογο https://opac.seab.gr/search~S6*gre στον οποίο θα πρέπει να ανατρέχετε για να βρείτε το υλικό που σας ενδιαφέρει και στη συνέχεια να επικοινωνείτε με τη βιβλιοθήκη για να ανασύρει και να ετοιμάσει τα βιβλία τα οποία θα παραλαμβάνεται με προκαθορισμένη συνάντηση, από τη Βιβλιοθήκη.

 

Σημείωση : 

Σε πρώτη φάση θα λειτουργεί μόνο ο δανεισμός, ο διαδανεισμός  και η επιστροφή συγγραμμάτων Ευδόξου. 

Τα βιβλία που θα επιστρέφονται από δανεισμό, θα μπαίνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 3 ημέρες (72 ώρες) έως ότου να μπορεί να τα δανειστεί ο επόμενος ενδιαφερόμενος. Το διάστημα των 3 ημερών ενδέχεται να αλλάξει όταν λάβουμε οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Πέργαμος

Σχετικά με την Πέργαμο θα ακολουθείτε τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί ήδη στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδα μας  edc.lib.uoa.gr

    «Διαδικασία Ηλεκτρονικής Διακίνησης Βεβαίωσης/Υπεύθυνης Δήλωσης για τη Πέργαμο.»

Εύδοξος

Οι επιστροφές βιβλίων Ευδόξου θα γίνονται αφού μας έχετε στείλει  ηλεκτρονικά στο mail της Βιβλιοθήκης edc(at)lib.uoa.gr  τα στοιχεία σας μαζί με τον αριθμό μητρώου σας  και το τηλέφωνό σας.  Έπειτα θα μας καλείτε για ραντεβού.

             Προσοχή :  

1.  Η βιβλιοθήκη δε θα λειτουργεί ως Αναγνωστήριο.

2.  Δε θα μπορείτε  να συμπληρώνετε  τη φόρμα δανεισμού-διαδανεισμού εντός του χώρου της   βιβλιοθήκης.  

3.  Το σύνολο των ραντεβού είναι 25 καθημερινά. Θα ξεκινούν από τις 09:45  και θα τελειώνουν  στις 15:45.  Οφείλετε να είστε ακριβείς στο ραντεβού σας για να μην το χάσετε.

Ζητάμε την κατανόησή σας ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους χρήστες των βιβλιοθηκών και παράλληλα να εφαρμόσουμε τα μέτρα προστασίας τόσο για το κοινό όσο και για τους εργαζόμενους στις βιβλιοθήκες.

Email :  edc@lib.uoa.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας :

 

 

Ελένη Κωστακοπούλου     210 368  9605

Ειρήνη Θάνου                    210 368 9602

Ελένη Χριστοδούλου         210 368 9603

Αγλαϊα Πλατάνου              210  368 9604