Αθηναϊκές Διαδρομές των φοιτητών του 19ου και του 20ου αιώνα.

Κατηγορία: Βιβλιοθήκη Νομικής Σχολής
31.01.2020
afisa_athinaikes__diadromes_biblioy.jpg

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σας προσκαλεί σε έναν διαφορετικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, ακολουθώντας τις…Αθηναϊκές Διαδρομές των φοιτητών του 19ου και του 20ου αιώνα.

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών Βαγγέλης Καραμανωλάκης, και η αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Έφη Πουλάκου Ρεμπελάκου, εκπροσωπώντας το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα παρουσιάσουν την Διαδρομή "Οι φοιτητές στους δρόμους της πόλης τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα”. Ο περίπατος θα αποκαλύψει στους συμμετέχοντες τα στέκια και τις συνήθειες των φοιτητών, τα ζητήματα που τους απασχολούσαν και τις διεκδικήσεις τους, τον τρόπο που ζούσαν την Αθήνα αφήνοντας παράλληλα το δικό τους στίγμα στην πόλη.

Η διαδρομή:

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από τη Βιβλιοθήκη της Νομικής (Παλαιό Χημείο, Μαυρομιχάλη 17-19). Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ (Προπύλαια, Πανεπιστημίου 30), ενώ ο περίπατος θα συνεχιστεί στην Π. Κλαυθμώνος και στο πρώτο σπίτι του Όθωνα. Θα ακολουθήσει μια μικρή στάση στο Σύνταγμα και μέσω Πλάκας (οδό Μνησικλέους) η ξενάγηση θα καταλήξει στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλιό Πανεπιστήμιο, Θόλου 5).

Σημείο συνάντησης: Βιβλιοθήκη της Νομικής (Παλαιό Χημείο, Μαυρομιχάλη 17-19)
Ώρα: 11:00 – 13:00

Περισσότερες πληροφορίες https://www.eventora.com/el/Events/AthinaikesDiadromesVivliou_foitites?fbclid=IwAR3aqam_y3xVBLL5OYHIJe_D-_0HEkkxHQeyhLTbxRv6_7BdGnkXTiMhmoI