ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ

MIT Press. Δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά βιβλία

Κατηγορίες Ελεύθερη πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο λόγω πανδημίας Ανθρωπιστικές επιστήμες και Καλές Τέχνες Εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής κοντά σας

Ο εκδοτικός οίκος MIT Press  προσφέρει,  λόγω πανδημίας, πρόσβαση στο πλήρες περιεχόμενο όλων των ηλεκτρονικών βιβλίων για την υποστήριξη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΕΚΠΑ, εκμεταλλευόμενη την ανωτέρω προσφορά, έχει ενεργοποιήσει δοκιμαστική πρόσβαση  μέχρι την 31η Μαΐου 2020.

Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 2.500 ηλεκτρονικά βιβλία, ενώ οι βασικοί τομείς που καλύπτονται περιλαμβάνουν: αρχιτεκτονική, τέχνες, βιοϊατρικές επιστήμες, επιχειρήσεις και χρηματοδότηση, γνωσιακή επιστήμη, επιστήμη των υπολογιστών, εκπαίδευση, περιβάλλον, μελέτες παιχνιδιών, ανθρωπιστικές επιστήμες και νέα μέσα, πληροφορική, γλωσσολογία, νευροεπιστήμη, φιλοσοφία και κοινωνικές επιστήμες.

Η αναζήτηση υλικού μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά στο πεδίο “search”.

Εναλλακτικά, επιλέγοντας από το μενού "BROWSE EBOOKS" εμφανίζονται αλφαβητικά οι θεματικές κατηγορίες και οι υποκατηγορίες που διαθέτει, δίνοντάς τη δυνατότητα να  επιλέξει κανείς απευθείας αυτή που τον ενδιαφέρει. Αν για παράδειγμα κάποιος επιλέξει τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τότε φαίνεται σε κάθε υποκατηγορία ο αριθμός των τεκμηρίων που είναι διαθέσιμα.

Η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο επιτρέπεται μόνο σε χρήστες που συνδέονται μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου (εξ αποστάσεως σύνδεση με VPN ή Proxy). Οδηγίες θα βρείτε στο άρθρο Απομακρυσμένη πρόσβαση σε ψηφιακές πηγές