ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΝΑ ΕΤΙΚΕΤΑ

πληροφοριακός γραμματισμός βιβλιογραφική εκπαίδευση δια βίου μάθησηπηγές πληροφόρησηςαξιολόγηση ιστοσελίδων διαδίκτυο εκτίμηση διαδικτυακών πηγώνβιβλιογραφική εκπαίδευση εκπαίδευση φοιτητών ξενάγηση βιβλιοθήκηςταξιθετικόςταξιθετικόςράφιπαραπομπέςαναφορέςπαραπομπέςπαραπομπέςopac ηλεκτρονικός κατάλογοςλογοκλοπή πνευματική ιδιοκτησία πηγήπνευματική ιδιοκτησίαπνευματική ιδιοκτησίαπνευματική ιδιοκτησία πνευματικά δικαιώματαπνευματική ιδιοκτησία πνευματικά δικαιώματαπνευματική ιδιοκτησία πνευματικά δικαιώματαπνευματικά δικαιώματα περιουσιακό δικαίωμα ηθικό δικαίωμαπνευματικά δικαιώματαπεριουσιακό δικαίωματαξιθέτηση ειδικές συλλογέςκλασική φιλολογία βιβλιογραφία παπυρολογία ψηφιακές κλασικές σπουδέςopac αναζήτηση κατάλογοςβιβλιογραφικά εργαλεία βιβλιογραφική διαχείρισηγκρίζα βιβλιογραφίαΠέργαμοςβιβλιογραφικά εργαλεία βιβλιογραφική διαχείρισηΠέργαμος αποθετήριο φοιτητές Pergamos repository studentsβιβλιογραφικά εργαλεία βιβλιογραφική διαχείρισηβιβλιογραφικά εργαλεία βιβλιογραφική διαχείρισηΗλεκτρονική Εκδοτική Ανοικτή Πρόσβαση αποθετήριο έρευνα περιοδικά Ημερίδα ΒΚΠ open accessβιβλιογραφία βιβλιογραφική εκπαίδευση αναφορές Ημερίδα ΒΚΠopac αναζήτηση ηλεκτρονικός κατάλογος έρευνα βιβλιογραφία Ημερίδα ΒΚΠπληροφοριακός γραμματισμός Ημερίδα ΒΚΠΠέργαμος ψηφιακές συλλογές έρευνα Ημερίδα ΒΚΠdiscoveryενιαία αναζήτησηEDSSummondiscoveryενιαία αναζήτησηSummonEDSEncorediscoveryενιαία αναζήτησηSummonEDSturnitinλογοκλοπήplagiarismανοικτή πρόσβασηopen accessσύμβασηδημοσίευσηΣΕΑΒΣ.Ε.Α.Β.Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών ΒιβλιοθηκώνHEAL-Linkανοικτή πρόσβασηopen accessσύμβασηδημοσίευσηΣΕΑΒΣ.Ε.Α.Β.Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών ΒιβλιοθηκώνHEAL-Linkανοικτή πρόσβασηopen accessσύμβασηδημοσίευσηΣΕΑΒΣ.Ε.Α.Β.Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών ΒιβλιοθηκώνHEAL-Linkανοικτή πρόσβασηopen accessδημοσίευσηΒΚΠΒιβλιοθήκηαποκρυσμένη πρόσβαση vpn proxy shibboleth project musediscoveryΑνοικτή Πρόσβαση έρευνα open access vpn proxy περιοδικάΑνοικτή Πρόσβαση έρευνα open access vpn proxy βάσεις δεδομένωνΑνοικτή Πρόσβαση έρευνα open access βιβλίαΝομική Σχολή Νομολογία/νομοθεσία Ανοικτή Πρόσβαση έρευνα open accessΠέργαμος Νομική Σχολή Κατάθεση διπλωματικών Κατάθεση διδακτορικών γκρίζα βιβλιογραφία αποθετήριοψηφιακές συλλογές δοκιμαστική πρόσβαση βιβλιογραφικές βάσεις proquestδοκιμαστική πρόσβαση προσωρινή πρόσβασηBloomsbury δωρεάν πρόσβασηSAGEBerghahnαναζήτησηκατάλογος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εισάγετε μία λέξη για αναζήτηση.

Βάσεις δεδομένων Κοινωνικών Επιστημών

Κατηγορία: Κοινωνικές Επιστήμες, Βάσεις δεδομένων, Φοιτητής, Διδάσκων, Επισκέπτης
29.12.2015
Προβολές:

Α. Γενικές Βάσεις Δεδομένων για όλες τις Κοινωνικές Επιστήμες 

Η βάση Academic Search Complete είναι γενικού ενδιαφέροντος. Παρέχει πρόσβαση σε περισσότερους από 7.100 τίτλους περιοδικών και το πλήρες κείμενο αυτών, ενώ περιέχει τις περιλήψεις 11.200 περιοδικών και δημοσιεύσεων, όπως μονογραφίες, αναφορές, πρακτικά συνεδριάσεων κ.α. 

Αρχείο πλήρες κείμενο των άρθρων, από επιλεγμένα περιοδικά. Για τα περισσότερα περιοδικά, κάλυψη παύει 2-5 χρόνια από την τρέχουσα ημέρα.

Προσφέρει τη δυνατότητα ανάκτησης σαρωμένων σελίδων και τευχών περιοδικών που έχουν εκδοθεί, καλύπτοντας μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Συγκεκριμένα για τους χρήστες του Πανεπιστημίου παρέχεται πρόσβαση στις συλλογές Arts & Sciences I, II, III, IV και V. 

  • ISI  Web of Science

Πρόσβαση σε 3 ευρετήρια, που καλύπτουν κοινωνικές, θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες:

·         Arts & Humanities Citation Index (AHCI)

·         Social Sciences Citation Index (SSCI)

·         Science Citation Index Expanded (SCIE)

Σημειώσεις: Μέχρι να ανανεωθεί η πρόσβαση στη βάση για το 2012, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε υλικό μόνο περασμένων ετών (μέχρι και το 2011), μέσα από την intranet σύνδεση του ΕΚΤ στη διεύθυνση: http://wok.ekt.gr  

Παρέχει πρόσβαση σε 11 ηλεκτρονικές βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων. 

Παρέχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων του Elsevier με δυνατότητα για ταυτόχρονη αναζήτηση σε περισσότερους από 14.000 τίτλους επιστημονικών περιοδικών καθώς και στο Διαδίκτυο. Επίσης στην εμφάνιση αποτελεσμάτων παρέχει τη δυνατότητα για αυτόματη σύνδεση με το πλήρες κείμενο του άρθρου, αν ο τίτλος ανήκει στις συνδρομές του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HealLink). 

 Β. Βάσεις Δεδομένων στην Οικονομική Επιστήμη 

  • EconLit

Λεπτομέρειες των άρθρων σε περιοδικά, βιβλία και άλλα ερευνητικά σε οικονομικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ιστορίας και της πολιτικής οικονομίας, από το 1969 και μετά. 

Γ. Βάσεις Δεδομένων στην Επιστήμη της Επικοινωνίας και των Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης 

  • Communication & Mass Media Complete (EBSCO)

Αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για έρευνα σχετικά με την επικοινωνία και τα μέσα μαζικής    ενημέρωσης. Παρέχει πρόσβαση στα άρθρα 380 περιοδικών, ενώ περιλαμβάνει περιλήψεις και περιεχόμενα περίπου 500 περιοδικών. 

  • WILSON WEB (μέσω EBSCOhost)

Παρέχει πρόσβαση σε 4 επιμέρους βάσεις:

      Art Index και Art Index Retrospective: 

55 χρόνια δημοσιεύσεων σχετικών με την Τέχνη με αναφορές περιοδικών, επετηρίδων και δελτίων μουσείων

      Αrt Museum Image Gallery:

πλούσια ψηφιακή πηγή εικόνων τέχνης και σχετικών πολυμέσων από τις συλλογές διακεκριμένων μουσείων

      Wilson OmniFile Full Text Select: 

πλήρες κείμενο σε περισσότερους από 1600 τίτλους περιοδικών.  

Δ. Βάσεις Δεδομένων Σχετικές με θέματα Κοινωνικών Επιστημών

  • Historical Abstracts (EBSCO)

Αποτελεί πηγή μελέτης της παγκόσμιας ιστορίας, της γυναικείας ιστορίας, της ιστορίας του στρατού και της εκπαίδευσης (εκτός των Ηνωμένων Εθνών και του Καναδά) από το 1450 έως σήμερα. Περιλαμβάνει στοιχεία και περιεχόμενα άρθρων περίπου 1.800 περιοδικών νωρίτερα του 1955.

  • ProQuest Dissertations and Thesis Database (PQTD) with Full Text

Η βάση αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για διδακτορικές και μεταπτυχιακές διατριβές, το μεγαλύτρο πλήθος των οποίων διατίθεται σε μορφή πλήρους κειμένου (full text). 

Ε. Εκδοτικοί οίκοι σχετικοί με θέματα Κοινωνικών Επιστημών 

   Cambridge University Press

   Elsevier (ScienceDirect)

   Emerald

   Oxford University Press

   Sage

   Springer

   Taylor & Francis 

ΣΤ. Βάσεις Δεδομένων Ανοιχτής Πρόσβαση 

DOAJ

Είναι ένας online κατάλογος που ευρετηριάζει και παρέχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας, ανοικτής πρόσβασης, επιστημονικά περιοδικά. Συγκεκριμένα ευρετηριάζονται 10,649 περιοδικά και  2.104.254 άρθρα.

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: https://doaj.org/ 

JSTOR

Από τις 7/9/2011, το JSTOR αφήνει ελεύθερα προσβάσιμο προς το κοινό το περιεχόμενο περιοδικών που εκδόθηκαν πριν το 1923 στις ΗΠΑ και πριν το  1870 οπουδήποτε αλλού. Το περιεχόμενο αυτό περιλαμβάνει περί τα 500.000 άρθρα από περισσότερα από 200 περιοδικά, αντιπροσωπεύοντας έτσι περίπου το  6% του πλήρους περιεχομένου του JSTOR.

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: http://about.jstor.org/individuals 

ECLAS

Περιέχει ντοκουμέντα που προστίθενται στις βιβλιοθήκες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1978, με εκτενή κάλυψη των άρθρων σε περιοδικά με θέματα σχετικά με την ΕΕ.

Η ECLAS εστιάζει τις δημοσιεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει επίσης μια εκτενή συλλογή εκδόσεων διεθνών οργανισμών , όπως ο ΟΗΕ , ΟΟΣΑ , Παγκόσμια Τράπεζα , κ.λπ.

Περιέχει έναν πλούτο των βιβλίων και περιοδικών από εμπορικούς εκδότες σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ. Το μεγαλύτερο μέρος των συλλογών είναι στα γαλλικά , αγγλικά και γερμανικά .

Ένα από τα δυνατά σημεία του καταλόγου ECLAS είναι η συλλογή των άρθρων σχετικά με την ΕΕ θέματα , επιλεγμένα από το προσωπικό μας από τα σημαντικότερα περιοδικά .

Πολλά από τα περιοδικά και τα άρθρα που αναφέρονται στο ECLAS είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο σε ηλεκτρονική μορφή . Για το σκοπό αυτό , οι βιβλιογραφικές εγγραφές για αυτά τα στοιχεία να περιέχουν υπερσυνδέσμους που παρέχουν πρόσβαση στο πλήρες ηλεκτρονικών εγγράφων.

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: http://ec.europa.eu/eclas/F


Δεν υπάρχουν σχόλια
Προσθήκη σχολίου

* - απαραίτητο πεδίο

*


*