ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ

The Literary Encyclopedia. Δωρεάν πρόσβαση

Κατηγορίες Ελεύθερη πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο λόγω πανδημίας Εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής κοντά σας Ανθρωπιστικές επιστήμες και Καλές Τέχνες

Η ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια "The Literary Encylcopedia" παρέχει πρόσβαση στο πλήρες περιεχόμενό της μέχρι την 30 Ιουνίου 2020, στο πλαίσιο σχετικής προσφοράς προς την πανεπιστημιακή κοινότητα για την υποστήριξη της εκπαίδευσης και της έρευνας εν μέσω της πανδημίας του COVID-19.

Η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο επιτρέπεται μόνο σε χρήστες που συνδέονται μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου (σύνδεση εξ αποστάσεως με VPN ή Proxy). Οδηγίες θα βρείτε στο άρθρο Απομακρυσμένη πρόσβαση σε ψηφιακές πηγές.

Η Λογοτεχνική Εγκυκλοπαίδεια ιδρύθηκε το 1998 προκειμένου να προσφέρει μια επιστημονική διαδικτυακή πηγή για διδασκαλία και έρευνα πανεπιστημιακού επιπέδου. Το επιστημονικό της πεδίο είναι: παγκόσμια λογοτεχνία και πολιτισμός, από την κλασική εποχή μέχρι σήμερα, ενώ παρέχει βιογραφίες συγγραφέων, διάφορα λογοτεχνικά κείμενα, καθώς και δοκίμια για την κριτική και τη λογοτεχνική παραγωγή. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Literary Encylcopedia έχει δημιουργήσει μια εξελιγμένη ψηφιακή πλατφόρμα που προσφέρει πάνω από 8000 πλήρη άρθρα που περιλαμβάνουν περισσότερες από 18 εκατομμύρια λέξεις, συν περίπου 10.000 σύντομες σημειώσεις και λίστες περισσότερων από 32.000 έργων. Η εγκυκλοπαίδεια αποτελείται από 94 τόμους επιμελημένους από ένα σώμα 120 μελετητών με αναγνωρισμένη εμπειρία στο χώρο.

Στο περιεχόμενο της εγκυκλοπαίδειας μπορεί κάποιος να ψάξει με απλή ή σύνθετη αναζήτηση: πρόσωπο, έργο ή συμφραζόμενα.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να επιλέξει αυτό που τον ενδιαφέρει από την αλφαβητική λίστα που διαθέτει η εγκυκλοπαίδεια.

Μπορεί επιπλέον ανοίγοντας τον πίνακα περιεχόμενων, να δει τις ενότητες της παγκόσμιας λογοτεχνίας και να επιλέξει αυτή που τον/την ενδιαφέρουν.