ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ

Πλατφόρμα εκπαίδευσης Foster Plus για την Ανοικτή Επιστήμη

Κατηγορίες Εκπαίδευση και δεξιότητες

To Foster Plus είναι μια πλατφόρμα e-learning η οποία απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την Ανοικτή Επιστήμη ή πρέπει να αναπτύξουν στρατηγικές και δεξιότητες για να την ενσωματώσουν στην καθημερινή ροή εργασίας τους. Στοχεύει να συμβάλει σε μια πραγματική και διαρκή αλλαγή στη συμπεριφορά των ευρωπαίων ερευνητών για να διασφαλιστεί ότι η Ανοικτή Επιστήμη γίνεται ο Κανόνας (the Norm.) Απευθύνεται σε Βιβλιοθηκονόμους και διαχειριστές αποθετηρίων, ερευνητές και φοιτητές, ερευνητικό προσωπικό (Research Administration) και η εγγραφή στην πλατφόρμα είναι δωρεάν.

Παρέχει εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και μαθήματα e-learning, εκπαιδευτικούς πόρους υψηλής ποιότητας και επιπέδου όπως το Open Science toolkit και το Open Science training handbook. Διαθέτει ένα δίκτυο έμπειρων εκπαιδευτών σε θέματα Ανοικτής Επιστήμης και υποστηρίζει νέες συνεργασίες και τη δημιουργία νέων courses.

Προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό μέσω τριών διαφορετικών projects:  Το Foster για την Ανοικτή Επιστήμη,  το OpenMinTed για εξόρυξη κειμένου και δεδομένων και το  FIT4RRI για υπεύθυνη έρευνα και καινοτομία.

Η μαθησιακή διαδικασία ακολουθεί συγκεκριμένα μαθησιακά μονοπάτια η ολοκλήρωση καθενός εκ των οποίων  απαιτεί μαθήματα, με διαφορετική διάρκεια και βαθμό δυσκολίας, και χαρίζει διαφορετικά badges και εξειδίκευση. Όλο το έντυπο υλικό είναι διαθέσιμο στο zenodo.

Εγχειρίδιο Ανοικτής Επιστήμης (Foster - Open Science training handbook), αναλυτικά βλ. σχετική ενότητα.