ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ

Ηλεκτρονικά συγγράμματα. Εύδοξος

Κατηγορίες Εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής κοντά σας Βιβλία Φοιτητής Ψηφιακές συλλογές

Οι φοιτητές, μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία διαχείρισης συγγραμμάτων “Εύδοξος”, έχουν επιπλέον τη δυνατότητα πρόσβασης σε ψηφιακό υλικό πλήρους κειμένου για τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών τους και συγκεκριμένα στα παρακάτω:

-- ελεύθερα ηλεκτρονικά βιβλία από το αποθετήριο «Κάλλιπος»,
-- ηλεκτρονικά βιβλία διεθνών εκδοτών μέσω της Healink (Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών), όπως  Elsevier, Springer, Wiley, Taylor and Francis,  κτλ.
-- δωρεάν ηλεκτρονικά βοηθήματα/ σημειώσεις. Δεν διατίθενται αρκετά για τις ανθρωπιστικές επιστήμες προς το παρόν.

Για να αναζητήσετε κάποιο ηλεκτρονικό βιβλίο, πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του Ευδόξου  και ακολουθείτε τα επόμενα βήματα:

  1. Επιλέγετε την αναζήτηση βιβλίων στη Γενική Βάση Συγγραμμάτων.
  2. Επιλέγετε τη “Σύνθετη Αναζήτηση”.
  3. Στο πεδίο «Τύπος» επιλέγετε Ηλεκτρονικό Βιβλίο και γράφετε στο πεδίο «Τίτλος» ή «Υπότιτλος» λέξεις από το θέμα που αναζητάτε και πατάτε «Αναζήτηση»
  4. Στα αποτελέσματα που εμφανίζονται, βρίσκετε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει και πατάτε πάνω στον τίτλο, για να σας ανοίξει την καρτέλα με τα στοιχεία του βιβλίου.
  5. Πατάτε το σύνδεσμο που σας μεταφέρει στην ιστοσελίδα του εκδότη για το βιβλίο.

Προσοχή! Υπενθυμίζουμε ότι η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο των ηλεκτρονικών βιβλίων, που παρέχονται από ξένους εκδότες μέσω της HEAL-Link, επιτρέπεται μόνο σε χρήστες που συνδέονται μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου (εξ αποστάσεως με σύνδεση VPN, Proxy ή Shibboleth, βλ.  Απομακρυσμένη πρόσβαση σε ψηφιακές πηγές).

Για να δείτε περισσότερα ηλεκτρονικα βιβλία με συνδρομή αλλά και ελεύθερα (open access), επισκεφθείτε τη σελίδα  Ηλεκτρονικά βιβλία  HEALINK.