Υπηρεσία δανεισμού βιβλίων της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής

Κατηγορία: Βιβλιοθήκη Νομικής Σχολής
03.08.2020
book_loan.png

Η Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής παρέχει δυνατότητα δανεισμού στα μέλη της Νομικής Σχολής, αλλά εξυπηρετεί και με αυθημερόν δανεισμό και τους εξωτερικούς χρήστες. Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης υπόκειται στις έως τώρα οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις σχετικές εγκυκλίους περί τήρησης όλων των μέτρων προστασίας.

Ωράριο κοινού: 08:30-15:30.

Η είσοδος στις εγκαταστάσεις πραγματοποιείται ΜΟΝΟ από Σόλωνος 104 και η έξοδος ΜΟΝΟ από Μαυρομιχάλη 17-19.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις απαιτεί την επίδειξη της ακαδημαϊκής ταυτότητας, της κάρτας Βιβλιοθήκης για τα μέλη της Νομικής Σχολής ή της Αστυνομικής Ταυτότητας για τους εξωτερικούς χρήστες.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο για το κοινό κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στη βιβλιοθήκη (15 λεπτά) όσο και για τους εργαζόμενους στα γραφεία εξυπηρέτησης κοινού.

Η επίσκεψη των χρηστών στα βιβλιοστάσια (συλλογές), η χρήση του εξοπλισμού της Βιβλιοθήκης, καθώς και η χρήση των αναγνωστηρίων δεν επιτρέπονται.

Τα βιβλία που επιστρέφουν από δανεισμό τίθενται υποχρεωτικά σε απομόνωση για τρεις (3) ημέρες  και στη συνέχεια διατίθενται ξανά προς δανεισμό.

Το πληροφοριακό και σπάνιο υλικό καθώς και οι περιοδικές εκδόσεις δεν δανείζονται.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του ΕΚΠΑ

1. Οι χρήστες αναζητούν βιβλιογραφία στον ανοιχτό δημόσιο κατάλογο (OPAC). Αναλυτικές οδηγίες για την αναζήτηση στον OPAC είναι διαθέσιμες εδώ.

2. Οι χρήστες καταγράφουν το αίτημά τους στην ηλεκτρονική φόρμα δανεισμού εδώ.

3. Η Βιβλιοθήκη αποστέλλει απαντητικό email σχετικά με τη διαθεσιμότητα του υλικού και την ημερομηνία παραλαβής του.

4. Έκαστος χρήστης δύναται να δανειστεί έως 3 βιβλία τη φορά.

5. Η παραλαβή και η επιστροφή των βιβλίων γίνεται καθημερινά κατά τις ώρες 08:30-15:30.

  • Για  τα μέλη ΔΕΠ, δίδεται δυνατότητα επταήμερου δανεισμού.
  • Για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς, δίδεται δυνατότητα ημερήσιου ή τριήμερου δανεισμού.
  • Για τους προπτυχιακούς φοιτητές, δίδεται δυνατότητα δανεισμού αυθημερόν.
  • Για τα βιβλία που φέρουν την ένδειξη «Χρήση εντός Βιβλιοθήκης» υπάρχει μόνο δυνατότητα ιδιωτικής αναπαραγωγής σύντομου αποσπάσματος, εντός της Βιβλιοθήκης, για εκπαιδευτική χρήση και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ΠΙ, με ιδία μέσα (π.χ. κινητό, tablet ή φωτογραφική μηχανή) και με γάντια μιας χρήσης που χορηγούνται από τη Βιβλιοθήκη.
  • Δίδεται δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής περιορισμένων σελίδων άρθρων περιοδικών της συλλογής, κατόπιν σχετικού αιτήματος του χρήστη στο email nomiki@lib.uoa.gr.
  • Δίδεται δυνατότητα διαδανεισμού και παραγγελίας άρθρων από Βιβλιοθήκες άλλων Ιδρυμάτων ή παραρτημάτων (ΑΠΘ και ΔΠΘ).

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ

1. Οι χρήστες που δεν είναι μέλη της Νομικής Σχολής αναζητούν βιβλιογραφία στον ανοιχτό δημόσιο κατάλογο (OPAC). Αναλυτικές οδηγίες για την αναζήτηση στον OPAC είναι διαθέσιμες εδώ.

2. Οι χρήστες καταγράφουν το αίτημα δανεισμού στην ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

3. Η Βιβλιοθήκη αποστέλλει απαντητικό email σχετικά με τη διαθεσιμότητα του υλικού και την ημερομηνία παραλαβής.

4. Έκαστος χρήστης έχει δικαίωμα δανεισμού έως 3 βιβλία τη φορά.

5. Η παραλαβή των βιβλίων γίνεται κατά τις ώρες 08:30-14:30.

6. Η επιστροφή των βιβλίων γίνεται μέχρι τις 15:30 της ίδιας ημέρας.

  • Για τα βιβλία που φέρουν την ένδειξη «Χρήση εντός Βιβλιοθήκης» υπάρχει μόνο δυνατότητα ιδιωτικής αναπαραγωγής σύντομου αποσπάσματος, εντός της Βιβλιοθήκης, για εκπαιδευτική χρήση και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ΠΙ, με ιδία μέσα (π.χ. κινητό, tablet ή φωτογραφική μηχανή) και με γάντια μιας χρήσης που χορηγούνται από τη Βιβλιοθήκη.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Οι χρήστες δύνανται να αποστέλλουν ηλεκτρονικό αίτημα στο email της Βιβλιοθήκης nomiki@lib.uoa.gr, αναγράφοντας και στοιχεία ταυτοποίησης. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης απαντά στα μηνύματα κατά σειρά προτεραιότητας.

Οι χρήστες δύνανται να επικοινωνούν με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης τις εργάσιμες ημέρες από τις 8:00 έως και τις 16:00 στα τηλέφωνα 2103688065, 2103688067, ή μέσω των κοινωνικών δικτύων (Facebook και Instagram) αλλά και της υπηρεσίας live chat (ρώτησε το βιβλιοθηκονόμο).