Υπενθύμιση για την ενημέρωση (update) των ρυθμίσεων Wi-Fi και VPN

Κατηγορία: Υπολογιστικό Κέντρο Βιβλιοθηκών
04.11.2016

Στο πλαίσιο της διαδικασίας ανανέωσης του Πιστοποιητικού Ασφαλείας του ΕΚΠΑ, τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες:

  • Ασύρματης Πρόσβασης (WiFi)
  • Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (VPN)

θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ενημερώσουν τις συσκευές τους με τις νέες ρυθμίσεις μέσω των αντίστοιχων προγραμμάτων εγκατάστασης των υπηρεσιών αυτών.

Ειδικότερα οι χρήστες της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που χρησιμοποιούν την υπηρεσία WiFi , δηλαδή συνδέονται με τους κωδικούς τους στα ασύρματα δίκτυα με ESSID uoa και eduroam , θα πρέπει να απεγκαταστήσουν  ή να διαγράψουν τα δίκτυα αυτά και να τα εγκαταστήσουν ξανά σύμφωνα με τις ενημερωμένες οδηγίες .

Αντίστοιχα οι χρήστες της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που χρησιμοποιούν την υπηρεσία VPN , θα πρέπει αφού πρώτα απεγκαταστήσουν την παλιά έκδοση του UoA-VPN και αφού πρώτα επανεκκινήσουν τον υπολογιστή τους να εγκαταστήσουν την καινούργια έκδοση ακολουθώντας τις ενημερωμένες οδηγίες.

Αν δεν ενημερωθούν οι ρυθμίσεις, η πρόσβαση στις υπηρεσίες θα διακοπεί σήμερα, Παρασκευή, 4/11/2016

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το VPN μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ) του ΕΚΠΑ στο τηλέφωνο 210 727 5600.