Λειτουργία της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής από 9/11/2020

Κατηγορία: Βιβλιοθήκη Νομικής Σχολής
30.12.2020
anakoinosi.png

Μετά την επιβολή του γενικού απαγορευτικού, σύμφωνα με την ΚΥΑ (ΦΕΚ 6/11/2020 τχ.2ο αρ. φύλλου 4899) και την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης (9/11/2020) περιορίζονται μέχρι 30/11/2020 οι υπηρεσίες δια ζώσης εξυπηρέτησης κοινού και η Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής, αναπροσαρμόζει τη λειτουργία της, προτάσσοντας την εξυπηρέτηση έκτακτων αναγκών των μελών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης υπόκειται στις έως τώρα οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις σχετικές εγκυκλίους περί τήρησης όλων των μέτρων προστασίας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους και για τους επισκέπτες όπως και η ελάχιστη απόσταση των δυο μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-16:30.

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ:

Αναστέλλεται ο δανεισμός των εξωτερικών χρηστών και η υπηρεσία παρέχεται μόνο στα μέλη της Νομικής Σχολής. Εξυπηρετείται ημερησίως περιορισμένος αριθμός αιτημάτων, τηρώντας τα μέτρα προστασίας προσωπικού και κοινού. Η εξυπηρέτηση των αιτημάτων γίνεται με σειρά προτεραιότητας χρόνου υποβολής των αιτημάτων.

  • Τα μέλη ΔΕΠ έχουν δικαίωμα να δανειστούν έως επτά (7) βιβλία, με διάρκεια δανεισμού δεκαπέντε (15) ημέρες και δικαίωμα μίας ανανέωσης.
  • Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδακτορικοί έχουν δικαίωμα να δανειστούν έως έξι (6) βιβλία, με διάρκεια δανεισμού έως τρεις (3) μέρες και δικαίωμα μίας ανανέωσης.
  • Οι προπτυχιακοί φοιτητές έχουν δικαίωμα να δανειστούν έως τρία (3) βιβλία, με διάρκεια δανεισμού έως δύο (2) μέρες και δικαίωμα μίας ανανέωσης.

  • Λόγω του καθολικού απαγορευτικού, η διάρκεια δανεισμού ελαστικοποείται  και η επιστροφή των βιβλίων θα γίνει μετά  την άρση του. Οι δανειζόμενοι θα ειδοποιηθούν για τον  ακριβή επιστροφής.

Διαδικασία:

  1. Οι χρήστες αναζητούν βιβλιογραφία στον ανοιχτό δημόσιο κατάλογο (OPAC), ακολουθώντας τις οδηγίες.
  2. Οι χρήστες καταγράφουν το αίτημα δανεισμού στην ηλεκτρονική φόρμα.
  3. Η Βιβλιοθήκη ενημερώνει τους χρήστες με email για τη διαθεσιμότητα του υλικού και την ακριβή ημερομηνία παραλαβής και επιστροφής του .
  4. Η παραλαβή και επιστροφή των βιβλίων γίνεται καθημερινά από τις 8:30 έως τις 16:00, σε συγκεκριμένη ώρα και κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού.

Η εξυπηρέτηση των αιτημάτων γίνεται με σειρά προτεραιότητας χρόνου υποβολής των αιτημάτων. Όλα τα δανειζόμενα βιβλία με την επιστροφή τους στη Βιβλιοθήκη τίθενται σε απομόνωση για τρεις (3) ημέρες.

Διευκρίνηση για το μη δανειζόμενο υλικό:

Τα βιβλία που φέρουν την ένδειξη «Χρήση εντός Βιβλιοθήκης», «Πληροφοριακό υλικό» και τα περιοδικά δεν δανείζονται. Για τη χρήση αυτού του υλικού είναι απαραίτητη για μεν τα βιβλία που φέρουν την ένδειξη  «Χρήση εντός Βιβλιοθήκης», και  «Πληροφοριακό υλικό» η καταχώριση αιτήματος δανεισμού στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική φόρμα. Για τα περιοδικά είναι απαραίτητη η αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο nomiki@lib.uoa.gr, στο οποίο θα καταγράφεται ο τίτλος, το έτος ή ο τόμος του περιοδικού (έως 4 τόμοι τη φορά). Η Βιβλιοθήκη ενημερώνει τους χρήστες με email για τον τρόπο απόκτησης αυτού του υλικού.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ:

Για τις λοιπές παρεχόμενες υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης και για τις λοιπές ηλεκτρονικές υπηρεσίες – ηλεκτρονικές πηγές αναζητήστε πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης ή επικοινωνήστε με το προσωπικό της. Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα για να δείτε περισσότερα για:

Βάσεις νομικών δεδομένων και νομικά περιοδικά σε ηλεκτρονική μορφή.

Παραγγελία άρθρων.

Διαδανεισμός βιβλίων.

Ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης ανοικτής πρόσβασης.

Ηλεκτρονικοί κατάλογοι.

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Πέργαμος.

Αποθετήριο Κάλλιππος.

Ηλεκτρονικές συλλογές του συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ/HEAL-Link)

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ "ΕΥΔΟΞΟΣ":

Οδηγίες για τον δανεισμό διδακτικών συγγραμμάτων "Εύδοξος" μπορείτε να βρείτε εδώ. Οι δηλώσεις συγγραμμάτων στο σύστημα θα πραγματοποιούνται κανονικά ακόμα και από όσους/όσες  φοιτητές/φοιτήτριες έχουν στο λογαριασμό τους συγγράμματα που οφείλουν να επιστρέψουν. Μόνη δέσμευση είναι να μην δηλωθούν εκ νέου συγγράμματα τα οποία πρέπει να επιστραφούν. Οι επιστροφές των συγγραμμάτων στη Βιβλιοθήκη θα επιτραπούν ξανά όταν λήξουν τα περιοριστικά μέτρα.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

Οι χρήστες δύνανται να αποστέλλουν ηλεκτρονικό αίτημα στο email της Βιβλιοθήκης nomiki@lib.uoa.gr, αναγράφοντας και στοιχεία ταυτοποίησης. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης απαντά στα μηνύματα κατά σειρά προτεραιότητας. Οι χρήστες δύνανται να επικοινωνούν με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης τις εργάσιμες ημέρες, από 8:30 έως 16:30, στα τηλέφωνα 2103688065, 2103688067 ή μέσω των κοινωνικών δικτύων (Facebook και Instagram) αλλά και της υπηρεσίας live chat (ρώτησε τον βιβλιοθηκονόμο).