Παράταση Έκθεσης σπάνιου υλικού Βιβλιοθήκης Θεολογικής Σχολής

05.10.2018
ekthesi_theologiki_afisa_NEO.jpg

Ανταποκρινόμενη στο μεγάλο ενδιαφέρον και την αυξημένη προσέλευση κοινού στην έκθεση «Σπάνιο υλικό της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής», η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Αθηνών θέλει να δώσει την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους επισκέπτες να γνωρίσουν τους κρυμμένους θησαυρούς της. Για τον λόγο αυτό, αποφασίσθηκε η παράταση της έκθεσης επ’ αόριστον.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει χειρόγραφα και βιβλία, τα οποία καλύπτουν γνωστικά αντικείμενα της Θεολογικής Σχολής, όπως Βυζαντινή Μουσική, Λειτουργική, Παλαιά και Καινή Διαθήκη, Δογματική. Στο υλικό περιλαμβάνονται βιβλία και σπάνιες εκδόσεις (Λειψίας, Βιέννης, Κωνσταντινούπολης, Βενετίας, Λονδίνου, Παρισίων κ.ά.) από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα. Επιπλέον, στην Έκθεση φιλοξενούνται έργα Αγιογραφίας του Εργαστηρίου Εικονογραφικής Τέχνης του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Το υλικό εκτίθεται στη Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής (3ος όροφος κτηρίου Θεολογικής Σχολής, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, ωράριο Έκθεσης: Δευτέρα-Πέμπτη: 08:00-18:00, Παρασκευή: 08:00-16:00). Η είσοδος είναι ελεύθερη.