Μετάφραση στα Ελληνικά της απεικόνισης δεξιοτήτων Ανοικτής Επιστήμης

Κατηγορίες Υπολογιστικό Κέντρο Βιβλιοθηκών

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Βιβλιοθηκών (LIBER Europe) και η ειδική Ομάδα Εργασίας της, προσδιόρισε τις απαιτούμενες ψηφιακές δεξιότητες και γνώσεις για την πρακτική εφαρμογή της Ανοικτής Επιστήμης (ΑΕ) από βιβλιοθηκονόμους και ερευνητές. Ως αποτέλεσμα αυτής της εργασίας δημιουργήθηκε η γραφική απεικόνιση των εν λόγω δεξιοτήτων, η οποία πρόσφατα μεταφράσθηκε στα ελληνικά. Τη μετάφραση επιμελήθηκαν η Βασιλική Στρακαντούνα και η Αργυρώ Φραντζή, βιβλιοθηκονόμοι και μέλη της Υπηρεσίας για την Ανοικτή Επιστήμη της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης (ΒΚΠ) του ΕΚΠΑ.

Η ανακοίνωση για αυτή την πολύτιμη συμβολή βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://libereurope.eu/article/open-science-skills-visualisation-now-available-in-the-greek-language/ , ενώ τη σχετική δημοσίευση μαζί με τα αντίστοιχα αρχεία στις διαθέσιμες γλώσσες, μπορείτε να βρείτε στο Zenodo: https://zenodo.org/record/4727592#.YJAoVMtR1sY.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ανοικτή Επιστήμη και την επικοινωνία με την Υπηρεσία ΑΕ της Βιβλιοθήκης του ΕΚΠΑ  μπορείτε να βρείτε στη  σχετική ενότητα του ιστοτόπου μας.