• ΑΡΧΙΚΗ >
  • ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ >
  • Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης - Διεθνής εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης - Σεμινάριο «Η Ανοικτή Πρόσβαση στην υπηρεσία των νέων ερευνητών» (25/10/2016)

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης - Διεθνής εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης - Σεμινάριο «Η Ανοικτή Πρόσβαση στην υπηρεσία των νέων ερευνητών» (25/10/2016)

Κατηγορία: Υπολογιστικό Κέντρο Βιβλιοθηκών
26.10.2016
pic00041.jpg

Ενημερωτικές Δράσεις Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης για την Ανοικτή ΠρόσβασηΠρόκληση Συμμετοχής στο Σεμινάριο «Η Ανοικτή Πρόσβαση στην υπηρεσία τωννέων ερευνητών»

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης (24-30 Οκτωβρίου 2016) διοργανώνοντας πολύπλευρες ενημερωτικές δράσεις που αφορούν την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητατης χώρας αλλά και το ευρύτερα ενδιαφερόμενο κοινό. Με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση συντονισμένων δράσεων για την Ανοικτή Πρόσβαση σε όλο τον κόσμο, στόχος της Εβδομάδας είναι η ευρεία ενημέρωση και συμμετοχή της ερευνητικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας στις διαδικασίες Ανοικτής Πρόσβασης στις δημοσιεύσεις και τα επιστημονικά δεδομένα της δημόσιας χρηματοδοτούμενης έρευνας.

Το ΕΚΤ, με ενεργό ρόλο στην προώθηση των πολιτικών και των υποδομών Ανοικτής Πρόσβασης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επικεντρώνει τις δράσεις της φετινής διοργάνωσης στο μέλλον της έρευνας στην Ελλάδα, δηλαδή στους νέους ερευνητές, πραγματοποιώντας στοχευμένες δράσεις που τους αφορούν.

Κεντρική εκδήλωση των δράσεων του ΕΚΤ για τη φετινή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης 2016 που έχει θέμα "Open in Action", είναι το Σεμινάριο "ΗΑνοικτή Πρόσβαση στην υπηρεσία των νέων ερευνητών" το οποίο θα διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου (09.00-14.00) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Το σεμινάριο θα πλαισιώσει η δράση "Μάθε, Άκου, Ρώτα" που απευθύνεται στοευρύτερο κοινό και η οποία θα διεξαχθεί από 24 έως 27 Οκτωβρίου (με ελεύθερη είσοδο) στη Βιβλιοθήκη Eπιστήμης, Τεχνολογίας, Πολιτισμού του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης στο ΕΙΕ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Σεμιναρίου και την εγγραφή διατίθενται στην ιστοσελίδα των εκδηλώσεων: http://www.ekt.gr/el/events/20333.

Το Σεμινάριο "Η Ανοικτή Πρόσβαση στην υπηρεσία των νέων ερευνητών" (25/10) θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση media.ekt.gr/live.