• ΑΡΧΙΚΗ >
  • ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ >
  • Σεμινάριο βιβλιογραφικής εφαρμογής Mendeley για το εκπαιδευτικό προσωπικό - Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ, 29/5, 12.00-13.30

Σεμινάριο βιβλιογραφικής εφαρμογής Mendeley για το εκπαιδευτικό προσωπικό - Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ, 29/5, 12.00-13.30

Κατηγορία: Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής
29.05.2017
mendeley_poster.jpg

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ) του ΕΚΠΑ  με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Πολυμέσων για την Επεξεργασία Λόγου & Κειμένων του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και την υποστήριξη Εργαστηρίων* της Φιλοσοφικής Σχολής διοργανώνουν εργαστηριακό σεμινάριο για τη βιβλιογραφική εφαρμογή  Mendeley. Το σεμινάριο απευθύνεται στο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των Τμημάτων Γλώσσας και Φιλολογίας της Σχολής και σκοπό έχει να υποστηρίξει στην πράξη την ερευνητική διαδικασία με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία.

 

Το Mendeley είναι ταυτόχρονα μια εφαρμογή αλλά και ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που σας βοηθά να διαχειριστείτε, να μοιραστείτε και να ανακαλύψετε βιβλιογραφικές αναφορές καθώς και επαφές στον ακαδημαϊκό χώρο. Λειτουργεί σε Η/Υ, σε κινητά αλλά και στον ιστό συγχρονίζοντας τα δεδομένα σας. Ως ερευνητές αξιοποιείτε στο έπακρο τη βιβλιογραφία και τα δεδομένα σας, δημιουργώντας μια βιβλιοθήκη με δυνατότητα αναζήτησης που σας επιτρέπει να βρείτε, να διαβάσετε και να παραπέμψετε σε έγγραφα, όπου και αν βρίσκεστε. Ως διδάσκοντες συνδεθείτε με φοιτητές και άλλους διδάσκοντες σε ένα συνεργατικό περιβάλλον.

 

Μετά από σύντομη παρουσίαση, θα γίνει πρακτική εξάσκηση στις βασικές  λειτουργίες του λογισμικού για τη δημιουργία και οργάνωση της βιβλιογραφίας με διεθνή πρότυπα,  την αυτόματη εισαγωγή  αναφορών σε κείμενα του  Word και τη δυνατότητα δικτύωσης με την ερευνητική κοινότητα. Το σεμινάριο θα συντονίσουν οι  κυρίες Α. Φραντζή και Ρ. Καρυπίδου, βιβλιοθηκονόμοι που έχουν πιστοποιηθεί από το  Mendeley και ο κ. Θ. Θωμάς, μέλος ΕΤΕΠ του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

 

Το σεμινάριο θα γίνει τη Δευτέρα  29/05/2017, ώρα 12:00-13:30, στην αίθουσα 643 του Εργαστηρίου Πολυμέσων για την Επεξεργασία Λόγου & Κειμένων του Tμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

 

Για την καλύτερη οργάνωση του σεμιναρίου, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή μέχρι 25/05 στη διεύθυνση: https://goo.gl/sh2eoL

 

Πληροφορίες:

Ιστότοπος ΒΚΠ

Βιβλιοθήκες των Τμημάτων Γλώσσας και Φιλολογίας της Σχολής (τηλ. 7790, 7843)

*Εργαστήριο Φωνητικής & Υπολογιστικής Γλωσσολογίας. Τμήμα Φιλολογίας (linglab(at)phil.uoa.gr) (τηλ. 7668)

*Εργαστήριο Πολυμέσων για την Επεξεργασία Λόγου & Κειμένων. Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ( enllab(at)enl.uoa.gr ) (τηλ. 7895)

*Εργαστήριο Πολυμέσων για την Επεξεργασία Λόγου & Κειμένων. Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (multimedialab(at)frl.uoa.gr).(τηλ. 7863)