Επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών, Δευτέρα 1/6/2020

Κατηγορία: Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
31.05.2020

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από την απόφαση της Συγκλήτου (Αρ. Πρωτ.: 28743/29-5-2020, ΑΔΑ ΨΙ9246ΨΖ2Ν-14Δ), η Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα 1.6.2020 μόνο για δανεισμό, διαδανεισμό και επιστροφή συγγραμμάτων Ευδόξου, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και τις σχετικές εγκυκλίους περί τήρησης όλων των μέτρων προστασίας από τον COVID-19. Η πρόσβαση στη βιβλιοθήκη θα είναι δυνατή ακολουθώντας τα μέτρα και τους περιορισμούς που αναφέρονται στην απόφαση.

Οι χρήστες επικοινωνούν με τη Βιβλιοθήκη πριν την επίσκεψή τους είτε ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού: Δευτέρα έως Παρασκευή     8:30 - 15:30

Θα είναι ανοικτή μόνο η Κεντρική Είσοδος της Βιβλιοθήκης (ισόγειο). Η είσοδος από τον διάδρομο του 3ου ορόφου του Τμήματος Μαθηματικών θα παραμείνει κλειστή.

Η πόρτα εισόδου της βιβλιοθήκης θα παραμένει κλειστή και θα ανοίγει από τον  φύλακα. Θα μπορούν να βρίσκονται εντός της βιβλιοθήκης έως 10 χρήστες ταυτόχρονα, διατηρώντας τη μεταξύ τους απόσταση των 2 τουλάχιστον μέτρων και  διάρκεια παραμονής τους στη βιβλιοθήκη έως 15 λεπτά Κατά την παραμονή των χρηστών έξω από τη βιβλιοθήκη πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ τους.

 

Οδηγίες

  •  Η χρήση της μάσκας συστήνεται ιδιαίτερα τόσο  για το κοινό κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στη βιβλιοθήκη όσο και για τους εργαζόμενους στα γραφεία εξυπηρέτησης κοινού.
  •   Οι ανελκυστήρες θα χρησιμοποιούνται μόνο από ΑμεΑ ή ηλικιωμένους ή πάσχοντες (ΒΦΣ)
  •   Δεν επιτρέπεται: η πρόσβαση στα βιβλιοστάσια και στα αναγνωστήρια καθώς και η χρήση των Η/Υ της Βιβλιοθήκης.
  •   Λόγω των ειδικών συνθηκών, προηγούνται στην εξυπηρέτηση τα μέλη της Σχολής Θετικών Επιστημών.
  •   Τα βιβλία που θα επιστρέφονται, θα μπαίνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 3 ημέρες.
  •   Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις (για δανεισμό ή επιστροφή) απαιτεί την επίδειξη της ακαδημαϊκής ταυτότητας ή της κάρτας Βιβλιοθήκης.

Δανεισμός βιβλίων

·      Ο κάθε χρήστης που θέλει να δανειστεί θα στείλει e-mail στο sci-loan@lib.uoa.gr με τα στοιχεία των βιβλίων που βρήκε στον κατάλογο OPAC (Τίτλο βιβλίου, Συγγραφέα, Ταξιθετικό αριθμό, ραβδοκώδικα). Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα κάνει την προετοιμασία, ώστε να ορίσει την παραλαβή με ραντεβού στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Επιστροφή βιβλίων

·         Η επιστροφή βιβλίων μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ραντεβού. Αφού συμπληρώσετε το έντυπο Επιστροφή Βιβλίων (θα υπάρχει και στη Βιβλιοθήκη) θα την αφήνετε μαζί με τα βιβλία στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης στο σημείο που θα σας υποδείξει ο υπάλληλος.

 Διαδανεισμός

 Ο χρήστης, θα πρέπει να έχει ελέγξει εάν το άρθρο ή το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο ΕΚΠΑ. Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσει τη Φόρμα Παραγγελίας Άρθρου ή στείλει τα στοιχεία του βιβλίου στο sci-ill(at)lib.uoa.gr και μετά να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη βιβλιοθήκη. Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες Παραγγελία Άρθρων και Διαδανεισμός βιβλίων. Θα ισχύσει και εδώ η μέθοδος παραλαβής με ραντεβού στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Εύδοξος

·         Οι επιστροφές βιβλίων Ευδόξου θα γίνονται αφού μας έχετε στείλει email στο sci@lib.uoa.gr   τα στοιχεία σας μαζί με τον αριθμό μητρώου σας  και το τηλέφωνό σας καθώς και τα βιβλία που θα επιστρέψετε. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα κάνει την προετοιμασία, ώστε να ορίσει την παραλαβή με ραντεβού στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

 

Γραμματεία Βιβλιοθήκης - ΠΕΡΓΑΜΟΣ

Οι υπηρεσίες της Γραμματείας (Βεβαιώσεις μη οφειλής βιβλίων) θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Ραντεβού θα γίνονται μόνο για την παράδοση των δικαιολογητικών που αφορούν στην ανάρτηση των εργασιών στην ΠΕΡΓΑΜΟ.

 

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας περιμένουμε

 

Τρόποι επικοινωνίας

Ø  Email: sci@lib.uoa.gr

Ø  Email δανεισμού: sci-loan@lib.uoa.gr

Ø  Email Διαδανεισμού: sci-ill(at)lib.uoa.gr

Ø  Τηλέφωνο: 210 727 6519  (ώρες κοινού 8.30 -15.00)

Ø  Τηλέφωνο Γραμματείας: 210 727 6525  (ώρες κοινού 8.30 -15.00)

Ø  Live chat: Ρώτησε τον Βιβλιοθηκονόμο  (ώρες κοινού 8.30 -15.00)

Ø  Facebook: www.facebook.com/uoa.libraryoftheschoolofscienc