Εκδήλωση με θέμα: "Βιβλίο και Βιβλιοθήκες από την αρχαιότητα στον σύγχρονο κόσμο"

Κατηγορίες Βιβλιοθήκη Νομικής Σχολής

Εκδήλωση με θέμα: "Βιβλίο και Βιβλιοθήκες από την αρχαιότητα στον σύγχρονο κόσμο"

Η Ελληνική Εταιρεία Ιστορίας του Δικαίου και η Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν με θέμα:

«Βιβλίο και Βιβλιοθήκες από την αρχαιότητα στον σύγχρονο κόσμο»

τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17.00 στο κτήριο της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής (Παλαιό Χημείο - Σόλωνος 104 και Μαυρομιχάλη, είσοδος από Μαυρομιχάλη 17 - 1ος όροφος)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Χαιρετισμός από την Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Βασιλική Στρακαντούνα.

Εισηγήσεις από τους κ.κ.:
Δημήτρη Καράμπελα, Δρ. Ιστορίας του Δικαίου: «Βιβλία και βιβλιοθήκες στον αρχαίο κόσμο: κοινωνικές αναπαραστάσεις και μετάδοση της γνώσης»

Αθανάσιο Μαρκόπουλο, Ομότιμο καθηγητή Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ: «Η κυκλοφορία του βιβλίου και η δημιουργία βιβλιοθηκών στον Βυζαντινό κόσμο. Ορισμένες εκτιμήσεις»

Δημήτρη Γ. Αποστολόπουλο, Ομότιμο Διευθυντή Ερευνών ΕΙΕ: «Η βιβλιοθήκη στα μεταβυζαντινά χρόνια: ψυχής ιατρείο και κοινωνικών φιλοδοξιών αρωγός»

Διονύσιο Βαλάση, Συνταξιούχο Επίκουρο Καθηγητή Γραφικών Τεχνών και Οπτικοακουστικών Μέσων του ΑΤΕΙ Βιβλιοθηκονομίας Αθήνας: «Από τον σκληρό βράχο στον σκληρό δίσκο. Η τέχνη του βιβλίου διαχρονικά»

Συντονισμός από την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορίας του Δικαίου, κα. Ελευθερία Παπαγιάννη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους της Βιβλιοθήκης