ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ

Duke University Press. Ελεύθερη πρόσβαση

Κατηγορίες Ελεύθερη πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο λόγω πανδημίας Ανθρωπιστικές επιστήμες και Καλές Τέχνες Εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής κοντά σας

Συλλογή βιβλίων

Συλλογή περιοδικών

Ο εκδοτικός οίκος  Duke University Press  εκδίδει σημαντικό αριθμό ακαδημαϊκών βιβλίων και περιοδικών στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Με αφορμή την διάθεση ανοιχτής πρόσβασης μέχρι  20/7/2020 στα περιεχόμενα των συλλογών του, ακολουθεί μια παρουσίαση επιλογών αναζήτησης.

Μπορεί να γίνει απλή και σύνθετη αναζήτηση με λέξεις κλειδιά στο σύνολο του υλικού, βιβλία και περιοδικά, στην πρώτη οθόνη. Δεύτερη δυνατότητα είναι η επιλογή μέσω της θεματικής αλφαβητικής περιήγησης, εξερευνώντας δηλαδή ιεραρχικά τις θεματικές κατηγορίες και υποκατηγορίες, Α-Ζ. 

Υπάρχει η επιλογή πλοήγησης στα 2.700 ηλεκτρονικά βιβλία βάσει θέματος. 

Τέλος, διατίθεται η επιλογή πλοήγησης στα 50  ηλεκτρονικά περιοδικά είτε με τη θεματική κατηγορία είτε αλφαβητικά με τον τίτλο.

Όλες οι επιλογές αναζήτησης και πλοήγησης οδηγούν στην πλήρη βιβλιογραφική εγγραφή είτε του βιβλίου είτε του περιοδικού, με τη δυνατότητα της λήψης σε αρχείο pdf του περιεχομένου..

Πολύ χρήσιμη είναι η επιλογή στην αρχική ιστοσελίδα «Πληροφορίες για», όπου ανάλογα με την ιδιότητά του κανείς, συγγραφέας, διδάσκων, εκδότης περιοδικού κτλ μπορεί να προσανατολιστεί σε αντίστοιχο υλικό.

Η πρόσβαση επιτρέπεται σε χρήστες που συνδέονται μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου (και εξ αποστάσεως με σύνδεση VPN ή Proxy). Οδηγίες δίδονται στο άρθρο Απομακρυσμένη πρόσβαση σε ψηφιακές πηγές.